Animale de companie

#animale #caini #somn caini #vise caini

Stii cand si ce viseaza cainele? Invata sa descifrezi visele patrupedului tau!

Cainii viseaza la fel de mult ca oamenii, sustin specialistii, insa ceea ce nu se cunoaste inca foarte bine este obiectul viselor lor. Intrucat nimeni nu-si poate da seama ce anume viseaza cainii, iar acestia nu le pot impartasi celor din jur, nu ramane decat sa le identifici si sa le interpretezi pe baza comportamentelor si semnelor pe care catelul le manifesta in timpul viselor!


Miscarile mustatilor si ale nasucului

Daca observi ca animalul tau de companie isi flutura de zor nasul in timp ce doarme, este posibil sa fie deja angajat intr-un vis. Acest gest reflex, inconstient, poate sugera ca patrupedul viseaza ca adulmeca sau miroase ceva in vis.


Miscarile pleopelor

In timpul somnului, pleopele cainilor raman, in general, nemiscate. Insa atunci cand cainele viseaza, acestea se pot misca agitat, desi ochii ii raman inchisi. Specialistii sustin ca atunci cand isi misca pleopele in timpul somnului, este posibil sa viseze ca inspecteaza ceva cu privirea sau ca se uita dupa un lucru in vis.


Miscarile labutelor

In timpul somnului, cainele ar putea da din labute. Este o reactie inconstienta care are legatura cu ceea ce viseaza. In functie de cat de agitate sunt labutele sau de modul in care misca, specialistii au decodat cateva posibile vise care i-ar putea "bantui" somnul.

De exemplu, daca isi agita foarte repede si tare labutele, este posibil ca animalul sa aiba un cosmar in care care fuge de un caine mai mare sau incearca sa se adaposteasca de un potential pericol.

Daca picioarele nu se misca rapid, iar cainele gafaie sau scheauna in acelasi timp, nu te ingrijora. Este posibil sa viseze ca se plimba alaturi de un alt catel care ii este prieten si ca ii agreeaza compania. Ar putea fi interpretat ca un vis frumos.

Indiferent daca ti se pare ca patrupedul viseaza urat sau frumos, nu incerca sa il atingi sau sa il trezesti, intrucat poate deveni agresiv. Lasa-l sa doarma in continuare si fii alaturi de el doar daca se trezeste singur din vis. Este important ca primul lucru pe care il vede sa fie o persoana sau un obiect familiar.

Sursa foto: wallfive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea