Animale de companie

#beneficii #imbolnavire #sterilizare #iepuri #miros #gestatii

Sterilizarea iepurelui: 4 motive pentru a face aceasta interventie chirugicala

Sterilizarea animalelor de companie se dovedeste a fi cea mai inteleapta decizie pentru proprietarii acestora, deoarece aduce o serie avantaje pentru ambele parti. Daca esti proprietarul unui iepure, stii deja ca acest animal are un sistem reproducator configurat pentru inmultirea intensa.

Desi in natura este firesc ca iepurii sa beneficieze de toate functiile organismului lor, atunci cand iepurele traieste in gospodarie ca animal de companie, sterilizarea este o optiune pe care este bine sa o iei in calcul.

Iata care sunt principalele motive care te pot determina sa iti sterlizezi prietenul urecheat!

1 Inlaturi riscul de imbolnavire

Specialistii au aratat ca peste 80 % dintre femele active sexual dezvolta cancer mamar in primii cinci ani de viata. Pentru a inlatura aceasta problema, medicii recomanda ca iepuroaicele sa fie sterilizate in primii doi ani de viata.

La randul lor, masculii activi sexual pot intampina o serie de probleme de sanatate, cum ar fi tumorile sau infectiile organelor genitale, iar prin sterilizare este prevenit acest risc.

2 Previi gestatiile nedorite

Daca locuinta ta nu iti ofera posibilitatea de a creste mai multi iepuri, gandeste-te de la inceput ca poti preveni gestatiile nedorite prin sterilizarea animalelor.

Riscul suprapopularii cu animale de companie apare in momentul in care in caminul tau sunt deja cel putin doi iepuri de sexe diferite, necastrati.

3 Iepurele devine mai sociabil

Dupa sterilizare, iepurele va suferi cateva modificari de personalitate, intrucat tendintele agresive si distructive se vor diminua. Comportamentul animalului nu va mai fi ghidat de hormonii sexuali, ceea ce inseamna ca va deveni mult mai sociabil. Iti va fi mult mai usor sa iti educi iepurele in aceste conditii, iar urecheatul, la randul sau, se va atasa mai rapid de familia adoptiva.

Pentru a obtine rezultatele dorite, sterlizeaza-ti iepurele la o varsta timpurie. Ulterior, unele comportamente sunt deja bine intiparite in personalitatea acestuia si vor fi destul de greu de inlaturat.

4 Scapi de mirosul neplacut din locuinta

Iepurii activi sexuali isi marcheaza teritoriul cu urina, insa in cazul celor sterilizati, obiceiul dispare. Si de aceasta data, specialistii recomanda ca operatia sa aiba loc inainte ca animalul sa fi implinit doi ani, preferabil intre 4 si 8 luni, adica atunci cand iepurii ating maturitatea sexuala.

Sursa foto: free-pet-wallpapers.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare