Animale de companie

#specii serpi #piton #piton regal #serpi #sarpe de lapte

Specii de serpi pentru amatori

Daca vrei sa iti cumperi un sarpe este bine sa stii ca anumite specii sunt mult mai docile si au un comportament mai sociabil decat altele, deci sunt astfel ideale pentru un incepator. Chiar exista serpi jucausi si activi, care nu musca si care se ataseaza de tine. Te invitam sa faci cunostinta cu aceste specii de reptile excelente pentru domiciliu.


Sarpele de Porumb (Corn Snake)

Datorita temperamentului sau docil, Sarpele de Porumb este ideal pentru incepatori. De dimensiuni reduse si usor de intretinut, acest sarpe nu creeaza probleme stapanilor sai. Nu este veninos si nici nu musca, fiind foarte activ, in special noaptea.

Sarpele de Porumb este insa un maestru al evadarilor, astfel ca proprietarii trebuie sa se asigure ca terariul nu are fisuri, iar capacul este bine inchis. Chiar daca este bland si prietenos, poate ataca atunci cand este agresat sau cand este foarte stresat.

Cei care achizitioneaza un astfel de sarpe trebuie sa stie ca traieste mult, intre 15 si 20 de ani. De asemenea, este bine ca sarpele sa fie tinut in captivitate, intrucat cei salbatici sunt mai agresivi si mai dificil de manipulat.


Sarpele de Lapte (Milk Snake)

Asemanator ca temperament si comportament cu Sarpele de Porumb, Milk Snake este ideal pentru incepatori. Este bland, jucaus si foarte prietenos, ceea ce il face atractiv pentru iubitorii de reptile. In plus, Sarpele de Lapte are un colorit foarte atragator, este usor de intretinut si nu are nevoie de un terariu foarte mare.

Poate fi lasat si in libertate, deoarece nu fuge si nu se ascunde de stapani, pe care ii apreciaza si cu care isi doreste sa se joace. La maturitate atinge dimensiunea de 80-120 de centimetri si traieste peste 15 ani.

Cei care achizitioneaza un astfel de sarpe este bine sa il manipuleze cu grija la inceput, deoarece se streseaza usor si este posibil sa refuze hrana.


Piton regal

Pitonul regal este un alt sarpe ideal pentru un incepator. Este micut si docil, are un aspect atragator si este usor de manipulat. Atinge o dimensiune de 1,5 metri si traieste foarte mult, pana la 30 de ani. Este cunoscut si sub numele de sarpe piton-bila, deoarece atunci cand este stresat si speriat, se incolaceste in forma de bila.

Pitonul regal este un sarpe timid si retras, caruia nu ii place sa fie luat in brate. Este mai sociabil dimineata si seara, cand se joaca fericit cu stapanii.



Sursa foto: exoticreptilesz.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea