Animale de companie

#animale de companie #sarpe #serpi #specii de serpi #sarpe casa

Specii de serpi ce pot fi crescuti ca animale de companie

Atunci cand te decizi sa achizitionezi un sarpe in calitate de animal de companie trebuie sa acorzi atentie unor aspecte importante precum: dimensiunea, temperamentul, obiceiurile de hranire si starea de sanatate in captivitate.

Dimensiunea pe care sarpele o atinge atunci cand ajunge la maturitate este foarte importanta nu doar din prisma spatiului pe care trebuie sa il aloci pentru reptila, ci si din punct de vedere al sigurantei stapanului. De asemenea, un sarpe cu un temperament agresiv nu este recomandat intr-o casa in care pot exista copii sau atunci cand posesorul nu are experienta necesara.

Iata 3 serpi care au o dimensiune redusa, care pot fi usor de imblanzit, care nu ataca, nu sunt veninosi, sunt rezistenti in in captivitate, iar ingrijirea lor nu este foarte complicata.

Sarpele de porumb

Sarpele de porumb este o specie foarte rezistenta si putin pretentioasa. Acesta este unul dintre cei mai apreciati serpi de companie si este ideal pentru un crescator incepator. Sarpele este docil, iar la maturitate atinge maxim 1.8 metri.

Sarpele de porumb este carnivor - pentru a-l hrani este nevoie sa ii oferi periodic prazi vii (de obicei soareci).

Atentie! Sarpele de porumb este un maestru al evadarilor, asa ca trebuie sa te asiguri ca acvariul sau cusca in care este tinut nu are orificii prin care sarpele se poate strecura.

Sarpele regal

O alta reptila docila si neveninoasa este sarpele regal. Acesta se obisnuieste relativ repede cu un nou stapan, insa in primele zile de la achizitionare trebuie sa il manuiesti cu blandete si sa nu il fortezi daca nu pare sa fie incantat de iesirea din acvariu. Dupa numai cateva zile sarpele se va incolaci singur pe mana ta (nu este periculos), ca semn de incredere.

Si sarpele regal este carnivor si are nevoie de hrana vie care ii va fi lasata in acvariu.

Pitonul regal (bila)

Serpii din specia Pitonul Bila sunt blanzi si foarte calmi, perfecti pentru o persoana fara experienta in cresterea reptilelor. Acestia ating, la maturitate, cel mult 160 de centimetri, insa masculii sunt intotdeauna mai mici.

Denumirea de bila vine de la faptul ca in momentul in care se simte amenintat, pitonul se incolaceste sub forma unei bile compacte si introduce capul in interior.

In captivitate, pitonul bila poate trai pana la 40 de ani, daca are conditii excelente de ingrijire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare