Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Animale de companie

#papagali #specii #pasari #pasare #ara #amazonieni #inseparabili #agapornis #jako #cackatoo #marele alexander #micul alexander #nimfa #perusi #rosella

Specii de papagali

Papagalii sunt pasari care fac parte din familia Psittacidae, ordinul Psittaciformes. Aceste pasari au penajul colorat, ciocul curbat si sunt unele dintre cele mai inteligente pasari. In intraga lume sunt cunoscute peste 450 de specii de papagali. Iata cateva dintre cele mai intalnite specii din casele noastre.

 

Papagalii Ara au urmatoarele subspecii: Ara ambigua, Ara glaucogularis, Ara macao, Ara maracana, Ara militaris, Ara rubrogenys si sunt originari din America Centrala si de Sud. Dimensiunile acestora variaza in functie de specie, astfel cel mai mic avand aproximativ 85 cm.

Speranta de viata este de peste 50 de ani si sunt usor de imblanzit. Acestia pot invata rapid sa vorbesca si au nevoie in permanenta de o preocupare, altfel pot aparea probleme comportamentale. 

 

Papagalii Amazonieni au urmatoarele subspecii: Amazona arausiaca, Amazona barbadensis, Amazona brasiliensis, Amazona finschi, Amazona guildingii, Amazona imperialis, Amazona leucocephala, Amazona ochrocephala, Amazona ochrocephala belizensis,  Amazona ochrocephala caribaea,  Amazona ochrocephala oratrix, Amazona ochrocephala parvipes, Amazona ochrocephala tresmariae, Amazona pretrei, Amazona rhodocorytha, Amazona tucumana, Amazona versicolor, Amazona vinacea, Amazona viridigenalis, Amazona vittata si sunt originari din America de Sud.

Acestia ating dimensiuni de peste 40 de cm iar speranta de viata este de peste 60 de ani. Au abilitati excelente de comunicare. Se imblanzesc rapid si se ataseaza de membrii familiei, devenind gelosi daca acestia acorda atentie unui strain sau unui alt animal.

Papagalii Inseparabili (Genus Agopornis) si-au capatat aceasta denumire deoarece nu pot trai fara perechea lor.  Sunt originari din Africa si ating dimensiuni de aproximativ 20 cm lungime. Invata foarte greu sa vorbeasca, marea majoritate nereusind niciodata sa ajunga la aceasta performanta.  Nu este recomandat sa-i tii impreuna cu alte pasari. Speranta de viata este de peste aproximativ 15 ani.

 

Jako- marele gri african ( Psittacus Erithacus) este originar din Africa si atinge dimensiuni de aproximativ 45 cm. Penajul acestuia este gri, prezentand sub coada pene de culoare rosie.

are o are capacitate de a memora cuvinte noi si de a invata sa imite anumite sunete. Este unul dintre cei mai inteligenti papagali si poate atinge varsta de 60 de ani.

Cackatoo are urmatoarele subspecii: Cacatua goffini, Cacatua haematuropygia, Cacatua moluccensis, Cacatua sulphurea, Cacatua sulphurea abbotti,  Cacatua sulphurea parvula,  Cacatua sulphurea citrinocristata si este originar din Australia, Indonezia si Noua Guinee.

O caracteristica specifica a acestuia este motul galben sau roz (in functie de specie) si penajul alb spre rozaliu sau galbui.

Speranta lui de viata este de aproximativ 40-60 de ani.  Are nevoie in permanenta de atentie din partea stapanului, dar este la randului extrem de afectuos. Cackatoo-ul poate deveni agresivi daca o persoana straina ii face curte stapanului lui, crezand ca vrea sa-i ia locul.

marele alexander (Psittacula eupatria eupatria) este originar din India si are o speranta de viata de aproximativ 80 de ani, daca este ingrijit corespunzator. Poate sa imite orice voce sau sunet, cu foarte mare usurinta si este un excelent animal de companie.

Poate depasi lungimea de 60 cm si este unul dintre cei mai scumpi papagali.

Micul Alexander este originar din Africa si India si are un penaj foarte frumos de culoarea verde. In timp, datorita mutatiilor genetice, s-au produs noi specii de diferite culori cum ar fi albastru, galben etc. Dupa cum spune si numele, Micul Alexander este o „versiune” mai mica a Marelul Alexander. Acesta atinge aproximativ 40 de cm lungime si are o speranta de viata de peste 25 de ani.

Este un papagal ce se imblanzeste rapid si poate invata multe cuvinte daca stai sa-l antrenezi pentru a vorbi.

Nimfa ( Nymphicus hollandicus) este unul dintre cei mai raspanditi papagali in casele oamenilor, dupa perusi. Acestia au o lungime de aproximativ 30 cm si traieste intre aproximativ 15-20 de ani.

Originare din Australia, nimfele sunt papagali activi, usor de imblanzit si se ataseaza rapid de membrii familiei.

Perusii (Melopsittacus undulatus) se gasesc cel mai des prin casele oamenilor in intreaga lume. Acestia sunt originari din Australia si nu depasesc dimensiunea de 18 cm. Sunt papagali foarte activi, jucausi si ciripesc continuu. Speranta de viata a perusilor este de aproximativ 8 ani.

Rosella  este un papagal originar din Australia. Acesta are corpul divers colorat si este o pasare care se adapteaza rapid la noi conditii sau schimbari de mediu .  Are speranta de viata de aproximativ 20 de ani, insa ii poate depasi daca este ingrijit corespunzator.

Rosella este un papagal destul de mic, atingand dimensiuni cuprinse intre 25-30 cm.Alte articole care te-ar putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului