Animale de companie

#animale de companie #caini #socializare caini

Socializarea cainelui - de ce este importanta si cum se face

Socializarea animalului de companie este un proces important atunci cand iti doresti ca patrupedul tau sa se dezvolte normal si sa traiasca in deplina armonie cu alti oameni si cu alte animale, inca de la primul contact.

Un caine care nu este suficient de socializat, ar putea fi temator atunci cand este scos la plimbare, cand se intalneste cu oameni si alti caini sau poate cadea in extrema cealalta, in care nu tolereaza prezenta altor fiinte langa el sau langa stapan si tinde sa fie agresiv.


Cand trebuie sa inceapa socializarea?

Cel mai bine este ca procesul de socializare al cainelui sa inceapa din primele 3 saptamani de viata. Pana in acel moment, catelusul sta doar alaturi de mama si fratii sai, insa dupa aceea este recomandat sa intre in contact cu oameni si copii. Dupa varsta de 8 saptamani este indicat sa intre in contact si cu alte animale, dar numai daca acestea sunt perfect sanatoase si au fost deparazitate.

Daca socializarea incepe dupa 18 saptamani, cainele va avea probleme de adaptare si socializare cu oameni sau animale noi.


Cum trebuie facuta socializarea cainelui

Cainele nu are voie sa iasa din casa inainte de terminarea schemei de vaccinare. De regula, prima schema de vaccinare, cea mai importanta pentru sanatatea catelusului, este finalizata in primele 3 luni de viata. Probabil te intrebi cum anume poti socializa catelusul daca acesta nu poate iesi in parc.

Ii poti chema in vizita pe prietenii tai, care pot fi dispusi sa il vada pe noul tau animalut. In mod sigur acestia vor fi incantati sa vina in vizita, iar daca au copii, cu atat mai bine.

In acelasi timp, prietenii tai stapani de caini sunt si ei bine veniti alaturi de cainele lor, dar numai in cazul in care cainele lor nu este agresiv, este sanatos si are toate vaccinurile la zi.

Dupa cele 3 luni si finalizarea schemei de vaccinare, pune-i o zgarda si o lesa cainelui tau si scoate-l la plimbare.

Imprieteneste-te cu alti stapani de caini si lasa-l pe patruped sa intre in contact atat cu oamenii, cat si cu cainii acestora. De asemenea, lasa-l pe caine sa se joace cu copiii care vin spre el, insa asigura-te ca stai langa acesta si ii analizezi cu atentie comportamentul in compania micutilor. Copiii nu stiu intotdeauna cum sa se poarte cu un caine si il pot provoca pe acesta sau il pot rani. Un caine care nu este suficient de bine socializat poate avea reactii agresive, asa ca fii cu ochii in 4.

Sursa foto: petpupz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea