Animale de companie

#dresor animale #dresaj animale #sindromul cainelui mic

Mihai Nae, "dresorul vedetelor": Sindromul cainelui mic

Putini stiu despre existenta acestui sindrom, desi este extrem de util sa cunostem paricularitatile acestei afectiuni.

Sindromul cainelui mic este mai mult o stare, care se manifesta nervos. Aceasta afectiune psihica se acutizeaza in timp, iar convietuirea cu respectivul exemplar devine mai dificila de la o zi la alta. Dupa cum ne dam seama dupa denumire, intalnim genul acesta de sindrom la rasele de talie mica, rase iubite de foarte multi dintre noi. Cea mai mare problema este pentru stapan. El se va confrunta deseori cu muscaturile propriului patruped. Nici cei din jur nu sunt scutiti de a fi pusi la punct de micul patruped, devenind o problema atat pentru persoanele de pe strada, cat si pentru ceilalti caini. Acum o sa ne intrebam din ce motiv apare ,,Sindromul cainelui mic".

Cei ce favorizeaza aparitia acestei probleme sunt in mod special stapanii acestora. Din cauza faptului ca nu pun accent pe educatie la timpul potrivit si considera ca un caine de talie mica, precum chihuahua sau shitzu, nu necesita atat de multa atentie si educatie de specialitate, se trezesc ca patrupedul de talie mica devine un pericol pentru cei din jur - pentru ei insisi, pentru copii si pentru cainii altor persoane. Sunt multe cazuri in care stapanii au fost muscati direct de fata chiar in momentele de afectiune. Cainii de talie mica reusesc rapid sa ocupe locul fruntas in ierarhia familiei, deoarece el este cel mai putin certat si corectat, si asta pentru ca este mic. Cainii mici folosesc aceleasi metode pentru a se impune ca si cei de talie mare - trag in lesa sau sar cu labele pe stapan, fara a fi corectati. Multi stapani gresesc mult crezand ca acestea sunt semne de personalitate ale catelului. Ideal ar fi sa se gandeasca la aceste manifestari daca ar avea un caine de talie mare, si putem da exemplu un Ciobanesc German sau un Ciobanesc Caucazian. Daca acestia ar sari pe ei sau i-ar trage in lesa, sigur ar crea un disconfort si sigur stapanii ar incerca sa ia atitudine, sa-i opreasca prin a le aplica o corectie.

Educatia inceputa la timp este importanta pentru orice caine, indiferent de talie si indiferent de rasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului