Animale de companie

#caini #simptome astm #astm caini #simptome astm caini

Simptome ale astmului la caini

Desi foarte putini stapani sunt constienti de acest lucru, si cainii pot suferi de astm. Este adevarat ca aceasta afectiune este mult mai frecventa la pisici decat la caini, insa sansele ca un caine sa sufere de aceasta boala sunt destul de ridicate. Iata cateva dintre cele mai frecvente simptome ale astmului la caini.

Tusea

Cel mai comun simptom al astmului bronsic la caini este tusea repetata. In cazul in care astmul este intr-o faza avansata, patrupedul poate tusi zilnic, destul de puternic. Daca observi ca animalul tau are aceasta problema zilnic, nu iti ramane decat sa il duci la un control medical. Medicul veterinar iti poate spune, in urma unui consult, daca animalutul tau sufera de astm.

Pierderea poftei de mancare

Cainii care sufera de astm isi pot pierde apetitul alimentar, ajungand chiar sa refuze orice portie de mancare, mai ales in apropierea unei crize de astm. Dupa ce trece criza de astm, cainele poate manca fara probleme, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Totusi, de foarte multe ori, cainii care sufera de astm slabesc si devin lipsiti de energie, din cauza atacurilor astmatice.

Panica

Daca animalul tau de companie sufera de astm si are atacuri respiratorii, acesta poate intra in panica foarte usor, fara sa fie constient de ceea ce i se intampla. Cainele va deschide larg gura si va incerca sa inspire aer. Daca patrupedul are gingiile sau limba violet, inseamna ca nu are parte de suficient oxigen si ca trebuie sa il duci cat mai repede la cea mai apropiata clinica veterinara.

Diagnosticarea astmului la caini

Atunci cand te prezinti la veterinar cu cainele suspect de asm, medicul il va supune pe patruped unui set de analize de sange si unor ecografii care sa determine prezenta astmului sau care sa scoata din calcul acest diagnostic.

Tratamentul astmului la caini

Desi nu exista niciun tratament pentru astm, medicul iti poate oferi totusi medicamente care sa poata tine sub control toate simptomele care ii provoaca disconfort cainelui tau. In acest fel, cainele poate trai o viata lunga, activa si fericita, la fel ca orice alt caine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea