Animale de companie

#urs polar #ursi polari #siku # pui urs polar

Siku, ambasadorul ursilor polari

Un pui de urs polar abandonat de mama face senzatie pe Internet, unde a reusit sa adune sute de mii de vizualizari si mii de fani .

Ursul polar are doar cinci saptamani, iar numele sau, Siku , inseeamna "gheata marii" in limba inuitilor. Videoclipul de pe Youtube, care il arata pe Siku dormind cu limba scoasa sau fiind tinut de ingrijitori a strans peste 200.000 de vizualizari.

Siku traieste intr -o rezervatie din Danemarca si este crescut de angajati, deoarece mama sa nu il poate ingriji. Progresele facute sunt uimitoare, deoarece puiul a crescut in greutate si este sanatos.

Ingrijitorii spera sa aiba o soarta diferita de cea a ursului polar Knut, care dupa ce a fost respins de mama sa si crescut de oameni, a murit de encefalita la varsta de patru ani.

Danezii spera sa il transforme pe Siku intr-un amasador al ursilor polari, pentru ca oamenii sa constientizeze cat de important este oprirea efectului de sera, care topeste gheata de la poli si afecteaza mediul in care traiesc ursii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului