Animale de companie

#imbaiere #animalut de companie #baie

Sfaturi pentru imbaierea unui animalut

Blanita animalutului tau este un factor important si un indiciu al starii sale de sanatate. Este foarte important pentru sanatatea animalutului tau ca, o data la cateva luni, sa te ocupi de imbaierea sa si de aspectul general al blanitei. Indiferent daca vorbim de un caine, o pisica, o chinchilla sau de alt animalut de companie , iata cateva sfaturi pentru a te ocupa de toaletarea sa:


1 Invata-l de mic cu aceasta rutina


Este foarte important sa-ti obisnuiesti animalutul de mic cu rutina corespunzatoare ingrijirii blanitei.

Vorbeste cu el in timp ce-i perii blanita sau cand il imbaiezi pentru a-l linisti si a-l asigura ca nu-i faci rau.


2 Taia-i unghiile


Pentru a fi sigur ca nu vei fi zgariat in timpul operatiunii de imbaiere este bine sa ii tai unghiutele animalutului inainte.

Foloseste ustensile speciale si retine ca partea inferioara a unghiutelor are nervi si vase de sange astfel ca este indicat sa ceri sfatul unui medic veterinar inainte de a te ocupa de acest aspect pentru a fi sigur ca nu-i provoci vreo leziune.


3 Piaptana blanita inainte de baie


Una dintre cele mai mari greseli pe care o fac proprietarii de animalute este aceea ca neglijeaza descalcirea blanitei inainte de baie.

Este foarte important sa perii animalutul inainte de a-l spala pentru ca odata udata, blanita se va descalci mai greu si se va incurca mai repede, provocandu-i disconfort animalutului.
 

4 Foloseste ustensile speciale


Foloseste perii si piepteni potriviti pentru blanita animalutului tau.

Pentru animalutele cu par scurt exista perii speciale, din plastic, ce nu ranesc pielea. Pentru cele cu par lung este bine sa folosesti un pieptan special, cu dinti lungi, pentru a descalci bine blanita.


5 Nu uita de ochi si urechi


Ochii si urechile animalutului trebuie curatate regulat la un anumit interval, la fel ca blanita. Pentru urechi foloseste un betisor special imbibat in alcool si ai grija sa nu introduci betisorul prea adanc. Axeaza-te doar pe partea superficiala a urechii.

In ceea ce priveste ochii este bine sa le indepartezi regulat urdorii si, in cazul in care curg, sa-i speli cu o bucatica de vata inmuiata o solutie salina, speciala, pe care o poti gasi in pet-shop-uri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului