Animale de companie

#pasari #pasare #semne de boala #pasare bolnava

Semne ca pasarea ta este bolnava

Exista nenumarate specii de pasari care traiesc zeci de ani fara sa intampine probleme de sanatate, insa in acelasi timp exista si pasari care sunt mai sensibile. Acestea se acomodeaza mai greu la anumite conditii de mediu si au nevoie de suplimente si tratamente medicamentoase pentru a avea o stare de sanatate cat mai buna. Totodata, unele specii de pasari pot raci mai usor daca nu sunt ingrijite corespunzator.

Daca observi la pasarea ta diverse modificari la nivel de aspect sau comportament, este posibil ca aceasta sa fie bolnava. Iata care sunt semnele care iti indica faptul ca pasarea ta ar putea fi bolnava:


1. Naparleste excesiv

Modificarile legate de aspectul unei pasari ar trebui sa te ingrijoreze. Daca penele pasarii incep sa cada din ce in ce mai mult, pana in punctul in care acesteia incepe sa i se vada pielea, un control la medicul veterinar este obligatoriu. Acest simptom poate ascunde o serie de boli sau carente, pe care doar un medic le poate descoperi in urma unei verificari minutioase si eventual a unor analize.


2. Pasarea pierde in greutate

Refuza sa manance, sa bea apa si pare mai slaba? Atunci pasarea ta ar putea fi bolnava. De obicei, acest lucru se intampla la pasarile de dimensiuni mai mici.


3. Apar modificari in comportamentul pasarii

Schimbarile comportamentale sunt destul de frecvente in cazul animalelor si pasarilor bolnave. Acestea stranuta, isi smulg penele si nu mai sunt la fel de sociabile. De asemenea, daca o pasare care obisnuia sa cante foarte mult, acum abia mai scoate un sunet, sansele ca aceasta sa fie bolnava sunt destul de mari.

Alte modificari de comportament care pot indica o boala sunt mersul in cerc, semnele de agresivitate si lipsa interesului fata de orice lucru care inconjoara pasarea.


4. Schimbari la nivelul fecalelor

Fecalele cu sange, alimentele nedigerate din acestea, excrementele prea tari sau prea apoase reprezinta si ele semne de boala.

Daca observi chiar si unul dintre aceste semne, nu spera ca situatia se va ameliora. O vizita la medicul veterinar poate salva viata pasarii tale si poate preveni aparitia complicatiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea