Animale de companie

#rase periculoase #parcuri pentru caini #plimbare caine #rase caini #caini #animale de companie

Se apropie weekendul! Iata unde iti poti plimba cainele

Zilele insorite si aerul proaspat de primavara te imbie la plimbari lungi si dese. Este perioada in care te poti bucura in voie de ore in sir petrecute in natura alaturi de patrupedul tau. 

Cele mai multe persoane prefera sa-si plimbe cainii in parcuri, sau sa-i duca la locurile special amenajate pentru acestia. Aici cainii sunt feriti de pericole si pot alerga in voie in timp ce stapanii se pot relaxa. Iata care sunt locurile din Bucuresti in care iti poti plimba cainele in siguranta.

Parcuri

Este important sa stii ca in Bucuresti exista un parc special amenajat pentru animale. Parcul Raiul Animalelor dispune de un teren gazonat de 3000m2 si este imprejmuit cu un gard inalt peste care animalele nu pot sari. Acesta se afla la intersectia dintre Autostrada Soarelui si Soseaua de Centura. Aici poti uita de lesa si zgarda si ii poti oferi cainelui tau libertate totala. Patrupedul va putea sa alerge in voie si cu siguranta va fi incantat sa-si faca noi prieteni, deoarece multi stapani isi aduc cainii in acest parc.

O veste buna pentru proprietarii de caini este faptul ca in tot mai multe parcuri din Bucuresti au inceput sa apara spatii special amenajate pentru caini. Unul dintre aceste parcuri este IOR. Aici exista spatii imprejmuite in care animalele pot fi lasate sa alerge in voie. Un alt parc in care iti poti plimba cainele este Herastrau. Si aici exista tarcuri special amenajate pentru caini, unde acestia se pot juca in voie fiind feriti de pericole.

Terase, cafenele, puburi

In schimb, daca esti adeptul iesirilor la terasa, la o cafea sau in puburi, exista cateva localuri in Bucuresti care permit accesul cainilor. Printre acestea se numara: Antipa Cafe, Energia, Shift, Journey Pub, Coftale, EVarza, Planter's Cismigiu, Legere, Woodstock Bar, Cafe Verona, Lente, Lolly Pop Cafe (caini de talie mica), Alt Shift, Trattoria La Famiglia, Bar A1, Metal Jack din Centrul Istoric, Pizza Brothers, The Grind, The Great Trafalgar Pub.

ATENTIE! Nu lasa cainele liber in afara spatiilor special amenajate deoarece risti ca acesta sa se raneasca sau sa fuga in strada si sa fie lovit de masini. Tine cainele in lesa sau in ham pana cand ajungi la locul special amenajat pentru acestia.

Ce trebuie sa stie daca ai un caine

Cand iesi cu cainele la plimbare, indiferent ca mergi in parc sau nu, nu uita sa iei cu tine o lopatica sau manusi de unica folosinta si o punga. Un caine este un bun prieten si companion, insa trebuie sa iti asumi si responsabilitati daca te-ai hotarat sa ai grija de el. De aceea este necesar sa ai la tine aceste unelte pentru a strange excrementele cainelui.

Daca ai un caine care intra in categoria “caini periculosi”, conform Ordonantei de Urgenta nr. 55/2002 botnita este obligatorie, indiferent de locul in care se afla.

Conform Art. 1 al OUG nr. 55/2002 prin caini periculosi se intelege cainii apartinand urmatoarelor rase, grupate in doua categorii, dupa cum urmeaza:
a) categoria I: cainii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;
b) categoria a II-a: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului