Animale de companie

#revelion #craciun #pericole #pisici #caini #animale #animale de companie

Sarbatorile de Iarna: Cele mai mari pericole pentru animalele de companie

Sarbatorile sunt tot mai aproape si deja suntem mai agitati, mai grabiti sa finalizam cumparaturile, sa decoram bradul si sa realizam meniul pentru masa de Craciun si Anul Nou. Totusi, cat de des te gandesti in aceaste momente la prietenii necuvantatori?

Ei se bucura la fel ca si noi de toata agitatia, insa sunt expusi la multe pericole in perioada Sarbatorilor de Iarna. De la brad si ornamentele specifice sezonului, la alimentatie si la artificiile specifice finalului de an, pericolele pandesc la tot pasul. Iata cum sa-ti protejezi animalul de companie in perioada Sarbatorilor de Iarna.

Ornamentele de Craciun

Cea mai comuna problema de care se lovesc proprietarii de animale in perioada sarbatorilor este provocata de beteala. Acest ornament atarnat pe ramurile bradului trezeste instinctul vanatoresc al pisicilor. Felinele se prind usor in jocul fascinant cu beteala care se misca cu usurinta si pare sa le provoace, lucru care poate duce la ingerare de bucati de beteala.

Un alt pericol il reprezinta instalatiile de luminite, care, la fel, starnesc interesul animalelor de companie. Acestea pot roade cablurile care duc, in cele din urma la electrocutare.

Daca te-ai asigurat ca instalatia si beteala sunt pe nivele diferite, tot trebuie sa acorzi un plus de atentie betelei, deoarece aceasta poate fi usor inghitita. Atat cainii cat si pisicile tind sa manance ornamentul sclipicios. Beteala inghitita poate produce stare de apatie, indigestie si disconfort general. Daca animalul de companie prezinta aceste simptome trebuie sa mergi de urgenta la medicul veterinar. Pericolele produse de beteala nu se opresc insa aici. In joaca aceasta se poate infasura in jurul gatului si poate produce sufocarea animalelor. 

Iti rasfeti animalul de companie cu alimente pentru oameni

De Sarbatori ne bucuram de numeroase preparate traditionale, care mai de care mai ispititoare, atat pentru noi cat si pentru animalele de companie. Si cu greu poti sa mai rezisti in aceasta perioada a anului insitentelor animalelor de companie, pe care doresti sa le rasfeti tot mai mult. Insa, alimentele dedicate oamenilor nu sunt deloc sanatoase pentru pisici, nici macar in cantitati mici. Mancarurile condimentate, cele sarate, prajelile si restul alimentelor dedicate omului pot produce adevarate dezechilibre alimentare cainilor si pisicilor. Dar cu atat mai mult zaharul si alcoolul, care sunt si mai periculoase, chiar si in cantitati foarte mici.

Artificiile si petardele

Nici o petrecere nu este completa fara artificii si petarde. Insa, zgomotul produs de acestea creeaza disconfort, anxietate si teama in randul animalelor de companie. Este indicat sa te asiguri ca in aceste momente animalul de companie este in siguranta, intr-o camera din care sa nu poata iesi, in caz contrar, acesta poate fugi si cu greu il vei mai gasi. Stiai ca cele mai multe cazuri de animale disparute au loc tocmai in aceasta perioada a anului? Zgomotele puternice fac ca pisicile si cateii sa se sperie, sa devina confuze si sa se indeparteze de casa. Putine animale reusesc sa revina singure dupa astfel de momente traumatizante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului