Animale de companie

#animale #caracatita #rate #serpi #elefanti #imperechere animale #ritual imperechere #ciclide #musculite #porci spinosi #hipopotami

Ritualuri de imperechere bizare in lumea animalelor

Pasarea paradisului este recunoscuta pentru ritualurile sale spectaculoase de imperechere, dar lucruri la fel de curioase fac parte din comportamentul unor animale mult mai comune. Descopera 8 ritualuri de imperechere bizare in lumea animalelor, de care probabil nu ai auzit pana acum.


Imperecherea la hipopotami

Hipopotamul pare un animal calm, dar poate fi uneori foarte agresiv cand este deranjat, iar ritualul de imperechere include un detaliu bizar: masculul cucereste femela stropind-o cu fecale.


Reproducerea la cacacatita

Imperecherea poate fi dureroasa pentru masculul de caracatita. In timpul imperecherii, in cele mai multe cazuri, penisul se rupe. Din fericire, are timp sa creasca la loc pana la urmatoarea perioada de rut.


Ritualuri de imperechere ale elefantilor

Poate ca cel mai romantic ritual de imperechere este intalnit la elefanti. Alte animale dedica foarte putin timp reproducerii, dar masculul de elefant curteaza femela timp de mai multe saptamani inainte de imperechere.


Orgiile serpilor

Serpii nord-americani din genul Thamnophis au poate cel mai respingator ritual de imperechere. Femela produce hormoni sexuali foarte puternici, care atrag zeci sau sute de masculi si toti ajung sa colcaie intr-o increngatura uriasa de serpi.


Reproducerea la porcul spinos

In timp ce pisicile si cainii folosesc urina pentru a-si marca teritoriul, masculul de porc spinos stropeste femela cu urina proprie pentru a o cuceri.


Imperecherea ratelor

Organele genitale ale ratelor s-au dezvoltat intr-un mod foarte complex. Pe masura ce marimea penisului a crescut (uneori este chiar mai lung decat corpul ratoiului!), femela a dezvoltat un mecanism prin care se apara de imperecherea nedorita: stocheaza sperma intr-un compartiment special si apoi o elimina din corp.


Reproducerea la musculite

Calugarita poate incheia imperecherea prin uciderea si consumarea partenerului, dar multe specii de musculite au dezvoltat un ritual si mai ciudat. Folosindu-si trompa (proboscis), femela se hraneste direct din corpul partenerului in timpul imperecherii.


Ritualurile de imperechere la ciclide

Speciile de pesti din genul Perciformes, cunoscute sub numele de ciclide au unul dintre cele mai interesante ritualuri de imperechere: masculul fecundeaza ovulele in timp ce sunt tinute de femela in gura.





Sursa foto: nationalgeographic.com, lsirrianni.com, howstuffworks.com, cepolina.com, pbase.com, npr.org, dailykos.com, whatsthatbug.com, ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea