Animale de companie

#caini #dantura caini #veterinari #igiena caini

Respiratia urat mirositoare la caini - cum o tratezi

Cainele tau are o respiratie urat mirositoare? Ei bine, aceasta problema este destul de frecventa la patrupede, de obicei din cauza problemelor parodontale nerezolvate, ori, probabil din cauza unei probleme intestinale. Totusi, aceasta situatie neplacuta poate avea remediu. Iata cum poti rezolva aceasta problema a catelului tau.



Mentine o igiena orala potrivita


Desi nu iti va fi simplu sa speli dintii cainelui tau, acest lucru este esential impotriva respiratiei urat mirositoare. In plus, este un factor de prevenire a bolilor gingivale si a caderii premature a dintilor.

Desigur , trebuie sa achizitionezi o pasta de dinti si o periuta speciale (de la pet-shop sau cabinetul veterinar) si este de preferat sa incepi igiena orala inca de cand este pui pentru a evita problemele (maraitul si chiar eventualele muscaturi sau stari de nervozitate). Un periaj realizat la 3 - 5 zile este mai mult decat suficient si va fi cu siguranta o schimbare in mirosul respiratiei patrupedului.


Ofera-i catelului batoane de mestecat


In comert se gasesc tot felul de batoane special create pentru mentinerea unei igiene orale bune, dar si pentru curatarea dintilor cainilor. Achizitioneaza-i cateva batoane si ofera-i-le in mod frecvent pentru a-si curata mai usor dantura.


Nu ii da dulciuri


In ciuda faptului ca zaharul nu este bun pentru caini, unii stapani nu vor sa inteleaga acest lucru sau cedeaza in fata milogirii cainelui si ii ofera dulciuri. Pe langa faptul ca zaharul din dulciuri il gita foarte mult pe caine, acesta stimuleaza formarea placii bacteriene la nivelul dintilor, ceea ce provoaca respiratia urat mirositoare


Du-l la un control medical


In cazul in care in urma acestor masuri, respiratia cainelui are in continuarea un miros neplacut , ar fi bine sa il duci la un control medical. Este foarte probabil ca patrupedul sa aiba probleme intestinale (viermi, bacterii etc) si sa fie necesar un tratament medicamentos bazat pe antibiotice. Un alt semn al problemelor intestinale poate fi stomacul umflat sau chiar diareea ori constipatia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea