Animale de companie

# halena caini #resporatie urat miroasitoare caini #respiratie urat mirositoare #halena #caini

Respiratia urat mirositoare la caini! Ce trebuie sa faci

Toti stapanii de caini stiu ca aceste patrupede au modurile lor prin care comunica si de multe ori reusesc sa transmita exact ce simt, ce probleme au sau ce nevoie trebuie satisfacute.

In cazul cainilor, respiratia urat mirositoare poate fi un mod prin care stapanii lor pot determina daca prietenul necuvantator nu are anumite probleme de sanatate grave. Cum apare respiratia urat mirositoare la caini si cand este cazul sa iei masuri:

Afectiuna paradontala

Opt din zece caini care au depasit varsta de 3 ani sufera de afectiuni paradontale. Pentru a le preveni, stapanii trebuie sa examineze din cand in cand gura patrupedului pentru a constata eventualele semne ale aparitiei bolii. Un mod de a preveni aparitia afectiunilor paradontale este periajul danturii cainelui periodic.

Inflamatiile

Stomatita este o inflamatie la nivelul gurii care poate fi greu de diagnosticat. Gingiile devin rosii si sunt dureroase ceea ce provoaca si respiratia urat mirositoate la caini. Afectiunea poate fi tratata.

Probleme digestive

Unii caini nu pot digera mancarea foarte bine si suficient de rapid, asa incat aceasta ajunge sa fermenteze in stomac provocand respiratia urat mirositoare. O solutie este sa iti hranesti animalutul de companie doar cu mancarea pentru caini cu probleme digestive.

Rasa

Cainii de talie mica se pare ca au mai multe probleme la nivelul danturii si exista o cauza genetica. Smaltul dintilor lor nu este atat de puternic si de aceea acestia sunt predispusi la avea probleme ale danturii pe masura ce inainteaza in varsta. Daca ai un caine de talie mica, o solutie este sa presari ulei de cocos sau putin patrunjel peste mancarea pentru a preveni aparitia respiratiei urat mirositoare la micul tau companion.

Dieta alimentara

Faptul ca mancarea uscata pentru caini le curata acestora dintii este doar un mit. Din contra! Cainii au dinti ascutiti facuti pentru a sfasia o bucata de carne, de aceea hrana uscata contribuie la aparitia afectiunilor la nivelul dintilor, pentru ca incurajeaza acumularea tartrului. Il poti ajuta pe cainele tau sa aiba o dantura curata, oferindu-i oase speciale pentru curatare si o respiratie proaspata.

Lungimea blanii

Uneori, respiratia urat mirositoare la caini poate fi din cauza parului prea lung. Exista rase care au foarte mult par, inclusiv la nivelul capului, iar acestia caini ajung de fiecare data sa fie uzi in jurul botului sau sa mai aiba resturi de mancare lipite, ceea ce va duce la aparitia unui miros neplacut. Asadar, stapanii care au astfel de rase ar trebui sa se ocupe de igiena patrupedului de fiecare data dupa ce acesta mananca si sa tunda din cand in cand blana din jurul botului.

Comportamentul de lins

Una dintre cauzele aparitiei respiratiei urat mirositoare la caini este felul in care acestia ling lucrurile din jur sau se ling pe blana ori in diferite zone ale corpului. De fiecare data, cainele va incerca sa iti transmita ce problema are. Felul in care ii miroase respiratia poate fi un indiciu pentru o problema mai serioasa.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea