Animale de companie

#animale #cai #ingrijire cai #ingrijire cai vara

Reguli pentru ingrijirea cailor in perioada de vara

Vara este o perioada in care animalele au nevoie de putin ajutor pentru a se simti confortabil, iar acest lucru este valabil si pentru cai. Acestia au nevoie sa aiba in permanenta apa, sa stea la umbra, iar din cand in cand sa aiba parte de o baie bine meritata. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa mentii confortul calului in timpul verii.

1. Curatea grajdului

Incearca sa cureti grajdul in care sta calul in fiecare zi, pentru a evita ca langa acesta sa se aduna viermi sau muste. De asemenea, o data pe saptamana ar fi bine sa speli si de perii podeaua din grajdul calului.

2. Spalarea si curatarea blanii

In zilele caniculare, calul are nevoie de ceva care sa il racoreasca. Scoate animalul intr-o zona deschisa si ia langa tine un furtun cu apa, o galeata cu apa, un sampon pentru cai si un burete pe care sa il folosesti doar in acest scop. Pentru inceput inmoaie buretele in galeata cu apa si umezeste blana animalului. Incearca sa nu torni prea multa apa pe blana calului pentru ca este foarte posibil ca acesta sa se sperie.

Maseaza blana calului cu buretele, prin miscari circulare. Vei observa ca acesta va incepe sa se relaxeze imediat si chiar se va bucura de acest rasfat. In momentul in care ajungi la cap, evita sa folosesti sampon pentru ca exista riscul ca acesta sa intre in gura sau in ochii calului si sa apara probleme.

Dupa ce ai samponat calul, nu iti ramane decat sa ii clatestti tot corpul (evitand capul, desigur) cu furtunul cu apa. Evita sa folosesti jetul de apa pentru ca animalul se va speria si poate avea o reactie agresiva. De asemenea, apa trebuie sa aiba o temperatura potrivita, de aproximativ 27 de grade Celsius.

3. Ingrijeste coama calului

Multi stapani de cai obisnuiesc sa tunda prea scurt coama si coada calului. Din pacate, acest lucru este gresit si nefavorabil calului. Este in regula sa scurtezi parul, insa numai intr-o mica masura. Calul se foloseste de coama si de coada pentru a scapa de insectele care se aseaza pe el. Cel mai bine este sa speli bine coama calului si sa tunzi maxim doi centimetri din aceasta. In rest, incearca sa o perii si sa te asiguri ca aceasta nu este foarte incurcata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului