Animale de companie

#pisici #siguranta pisici

Reguli esentiale pentru a mentine pisica in siguranta

Pisica ta depinde de tine de foarte multe ori, la fel si starea ei de sanatate. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa mentii pisica intr-o stare cat mai buna, departe de orice pericol.

1. Daca pisica ta are un comportament ciudat, refuza sa manance, miauna mult sau este agresiva, ar fi bine sa o duci la un control medical. Este foarte posibil ca felina sa incerce sa iti transmita un mesaj.

2. Nu lasa pisica sa mearga pe pervazul ferestrelor sau pe marginea balcoanelor. Desi se spune despre pisici ca ar cadea intotdeauna in picioare, lucrurile nu stau deloc asa. Sansele ca pisica sa moara in momentul impactului sunt foarte mari.

3. Nu lasa cablurile electrice la indemana pisicii. Incearca sa le ascunzi pe acestea, astfel incat felina sa nu poata sa le roada.

4. Perie frecvent blana pisicii, astfel incat aceasta sa nu aiba de suferit din cauza ghemurilor de blana care se acumuleaza in stomac. De preferat este sa perii blana pisicii in fiecare zi, mai ales in perioada de naparlire.

5. Incearca sa mentii pisica in casa, cat mai mult. Ceridwen Attwood, o experta in comportamentul felin, spune ca pisicile sunt mult mai fericite in casa si ca oricum, sunt mult mai putin expuse riscurilor de imbolnavire sau atac din partea altor animale.

6. Nu lasa pisica sa intre in contact cu alte feline, cu atat mai putin daca acestea sunt fara stapan. Exista riscul ca cealalta pisica sa fie purtatoare de boli si bacterii, care se pot transmite cu usurinta catre animalul tau de companie.

7. Nu lovi niciodata pisica. Daca vrei sa corectezi anumite gesturi din comportamentul ei sau sa o disciplinezi, cea mai buna varianta este apa pulverizata in directia ei, o singura data. Cu siguranta pisica nu va mai repeta niciodata acesl lucru pentru care ai incercat sa o corectezi.

8. Daca folosesti solutii impotriva puricilor, asigura-te ca nu depasesti cantitatea recomandata de catre medicul veterinar. O cantitatea prea mare de solutie poate duce la intoxicarea si imbolnavirea felinei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare