Animale de companie

#masina #caine #transport caini #transport animale

Reguli de transportat cainele la drum lung

Daca te-ai hotarat sa pleci cu cainele tau in concediu sau intr-o excursie mai lunga, trebuie sa iei cateva masuri necesare calatoriei in conditii optime pentru tine si pentru caine.



Obisnuieste-l din timp cu masina


Cainele trebuie plimbat cu masina de cand este pui pentru a inlatura anxietatea si teama de automobil. Incearca sa stai cu el in spate, la inceput, ca sa-l linistesti si recompenseaza-l cu mancare daca este cuminte. Treptat, treci in fata si da-i doar comenzi, lasandu-l singur in spate. Cand va ajunge sa doarma pe bancheta din spate, inseamna ca este complet relaxat.

Pentru inceput, ai putea sa-l duci in parc cu masina, astfel incat sa asocieze plimbarea cu masina cu un final placut.


Asigura-i o pozitie comoda


Cainele este un animal si instinctele sale vor intra in actiune odata ce il vei instala in masina. Va dori sa se uite pe geam, va fi curios si protector cu spatiul masinii, considerand-o noua sa casa. De aceea, ar fi bine sa-i pui un ham pe care sa-l atasezi la centura de siguranta din spate.


Husa care sa protejeze bancheta


Din cauza stresului provocat de transport si schimbarii dese a pozitiei, cainele va pierde mai mult par decat de obicei. In plus, exista riscul ca acesta sa aiba rau de masina si sa vomite. De aceea, te stafuiesc sa-ti achizitionezi o husa speciala pentru transportul cainior in masina. Asigura-te ca este impermeabila si destul de mare incat sa acopere toata bancheta.

Tot la petshopurilor exista niste plase spiciale care separa bancheta din spate de locurile din fata si asigura cainele in caz de franta brusca.


Opriri dese


Opreste-te o data pe ora pentru a-i da apa cainelui si a-l lasa sa-si faca nevoile. Nu uita ca este, totusi, un animal si nu poate sta inchis intr-un spatiu atat de stramt pentru o perioada prea mare de timp.


Asigura-i cantitatea optima de aer


Cel mai bine ar fi sa lasi intredeschis geamul cel mai apropiat de caine, dar nu destul cat sa se strecoare pe acolo afara. Ai grija sa inchizi bine usile din spate, astfel incat sa nu se deschida in mers sau la miscarile bruste ale cainelui.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare