Animale de companie

#igiena #animale #igiena animale

Reguli de igiena pentru animalut atunci cand acesta doarme cu tine

Ti-ai cumparat recent un animalut si iti este atat de drag incat nu poti rezista tentatiei de a-l lasa sa doarma cu tine in pat? Desi in general medicii nu recomanda acest lucru, ci considera ca animalele ar trebui sa aiba propriul culcus, lucrurile nu sunt tocmai dramatice in situatia in care ai grija de igiena patrupedului.

Urmeaza aceste sfaturi pentru a indeparta orice pericol pentru sanatatea ta in momentul in care ii permiti animalutului tau iubit sa se cuibareasca langa tine in fiecare seara.

1. Curata-i labutele

Indiferent ca este un caine sau o pisica, labutele animalului ating tot felul de obiecte si suprafete murdare. Acest lucru este cu atat mai frecvent la caini care ies afara de cel putin 3 ori pe zi si care alearga prin gradini si prin locuri in care de obicei si-au facut nevoile alte animale.

Pentru ca labutele animalului poate avea urme de fecale sau microbi, dezinfecteza pernutele acestuia cu o carpa pe care ai pulverizat alcool medicinal. Mai mult decat atat, inainte de orice poti sterge labutele animalului cu o carpa inmuiata in apa calda si sampone pentru animale. Nu va fi un tratament de rasfat pentru patruped, dar va fi mai sigur pentru tine.

2. Zgarda anti- paraziti

Capusele care se pot prinde de pielea animalului pot fi in timp purtatoare virus daunator oamenilor. Este vorba despre boala Lyme , aceea care pentru inceput te imobilizeaza la pat, iar apoi se agraveaza din ce in ce mai mult. Pe langa zgarda animalului, mai achizitioneaza o zgarda puternic antiparazitara pe care animalutul tau sa o poarte cu 10 minute inainte de a iesi la plimbare, dar si 10 minute dupa ce intra in casa.

O alta varianta este sa ii pui cate o picatura de solutie anti-paraziti direct pe pielea din zona cefei, o data la o anumita perioada de timp.

3. Deparazitare interna

Deparazitarile interne nu sunt necesare doar in primele saptamani de viata ale animalutului. Acestea trebuie facute regulat pentru a te asigura ca patrupedul nu are viermi intestinali , tenie sau alti paraziti similari care pot fi o problema si pentru sanatatea ta.

4. Spala-l regulat

Indiferet de sezon, animalul trebuie sa aiba o igiena buna, asa ca baile regulate sunt obligatorii. Este adevarat ca iarna este mai riscant sa ii faci baie, mai ales daca este caine si trebuie sa il scoti afara. Chiar si asa insa, daca ii vei face baie seara, dupa ultima plimbare si vei incalzi bine camera in care doarme, nu vor exista riscuri pentru starea lui de sanatate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului