Animale de companie

#rase #pisici #rase pisici # pisici familie copii

Rase de pisici potrivite pentru familii cu copii

Atunci cand ai un copil, iar acesta isi doreste o pisica, trebuie sa alegi o rasa potrivita in acest sens. Intr-o familie cu copil, are loc doar o pisica foarte blanda, prietenoasa si rabdatoare.

Cand alegi o pisica pentru copilul tau, aceasta trebuie:


- sa aiba toleranta mare la zgomote puternice si miscari bruste
- sa nu fie teritoriala si geloasa;
- sa accepte sa fie luata in brate si mangaiata;
- sa nu aiba iesiri nervoase, agresive
- sa fie sociabila
- sa se adapteze bine la situatii stresante.

Rase de pisici potrivite pentru o familie cu copil

Abisiana

Pisicile din rada Abisiana sunt foarte prietenoasa, sociabile si sa adora sa se joace. Acestea vor fi parteneri de joaca ideali pentru copilul tau, in orice moment.

American shorthair

Pline de energie, jucause si inteligente, american shorthair sunt feline ideale pentru o familie cu copii. Acestea sunt atat de tolerante, incat reusesc sa se inteleaga bine chiar si cu cainii.



Foto: pictures-of-cats.org

Birmaneza

Desi sunt adesea plictisite, pisicile birmanele tolereaza foarte bine prezenta unui copil care vrea sa le ia in brate si sa se joace cu ele. De cele mai multe ori, pisicile birmaneze nu au nicio reactie atunci cand sunt luate in brate sau tinute intr-o anumita pozitie. Evident, rabdarea lor are limite.



Foto: orasulanimalelor.org

Maine Coon

Pufoase si de dimensiuni mari, pisicile din rasa Maine Coon sunt foarte prietenoase si sociabile. Totusi, exista si un dezavantaj al rasei: acestea au parul lung si des si nu trebuie sa fie periate in fiecare zi. Astfel, riscul ca micutul tau sa inghita fire de par, este destul de mare.



Foto: pet-room.org

Ragdoll

Pe cat de frumoase, pe atat de prietenoase si iubitoare. De foarte multe ori, personalitatea pisicilor din rasa Ragdoll a fost asemeneata cu cea a cainilor. Acestea isi asteapta stapanul cu mare nerabdare, doar pentru a le mangaia si pentru a le da atentia de care au nevoie.



Foto: animalutul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare