Animale de companie

#naparlire #rase de caini #caini

Rase de caini care naparlesc putin

Stiai ca exista rase de caini care naparlesc foarte putin si altele care nu naparlesc deloc? Aceste rase de caini sunt potrivite in special pentru persoanele care sufera de alergii. Iata care sunt rasele care <a id="xirtireh" title="se" href="//www.comunicatedepresa.ro/se/">se incadresaza in aceste categorii.

Naparlirea cainelui este una dintre cele mai mari nemultumiri ale stapanilor. Asadar, in ultima vreme tot mai multe persoane care vor sa adopte un caine cauta o rasa care naparleste putin sau chiar deloc.

In cazul in care doresti sa adopti un catel va trebui sa tii cont si de alte aspecte importante precum: talia acestuia, nevoia zilnica de exercitii, intretinerea blanii si daca rasa este predispusa unor probleme de sanatate genetice.

De asemenea, este important sa stii ca dimensiunea blanii nu are nicio legatura cu gradul de naparlire. Un caine cu blana scurta (de exemplu un Dalmatian) va naparli la fel de mult sau poate chiar mai mult decat un caine cu blana lunga.

Cainii care nu naparlesc sunt perfecti pentru persoanele alergenice. Cainii care nu naparlesc sunt considerati hipoalergenici. Cu toate acestea o persoana alergica va trebui sa se asigure mai intai ca este alergica la blana de animale si nu la saliva sau la particulele de piele moarta. In caz contrar alergia se poate agrava.

Rase care naparlesc putin

 

Exista rase de caini care naparlesc mult mai putin decat altele. Asadar in cazul in care iti doresti un caine in urma caruia sa nu fie necesar sa aspiri zilnic covorul, poti opta pentru una dintre aceste rase.

Poti diminua insa problema caderii parului pieptanand cainele frecvent si spalandu-l cel putin odata pe luna. Documenteaza-te de ce tip de ingrijire are nevoie cainele pentru a-si mentine sanatatea si stralucirea blanitei dar si pentru a naparli mai putin.

Iata care sunt rasele de caini care naparlesc putin: Shih Tzu, Poodle, Border Terrier, Bichon Havanese, Silky Terrier, Yorkshire Terrier, Miniature Schnauzer, Airdale Terrier, Boston Terrier, Greyhound, Basenji, Bedlington Terrier, Westie (West Highland Terrier).

 

Exista o singura rasa care se poate incadra in categoria cainilor care nu naparlesc. Aceasta este Chinese Crested Dog ( Cainele chinezesc cu mot), care este lipsit de par. Cainele are doar un mot pe crestetul capului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare