Animale de companie

#animale #politie #caini #caini politisti

Rase de caini recrutate frecvent in politie

Curajul, inteligenta si forta sunt doar cateva dintre caracteristicile pe baza carora cainii sunt recrutati in politie si devin paznici si ajutoare de nadejde ale anchetatorilor. Insa nu orice patruped care intruneste aceste calitati are un loc asigurat in cadrul acestei institutii. Iata care sunt principalele tipuri de rase care se potrivesc profilului de politist si abilitatile dupa care sunt adesea recrutate!

 

1. Ciobanesc German

Ciobanescul German este una dintre cele mai raspandite rase de caini politisti, atat la noi cat si in strainatate. Aproape ca nu exista unitate de politie care sa nu aiba cel putin un caine din aceasta rasa. 

Ciobanescul German este recrutat in echipele de politie, anchetatori si detectivi deoarece este foarte usor de dresat, poate fi antrenat pentru a fi "atacator" al infractorilor, dar si pentru detectarea de stupefiante. De asemenea acesti caini sunt utilizati in rezolvarea cazurilor de crima sau pentru gasirea persoanelor disparute.


2. Rotweiller

Rotweillerul este o rasa de caine care se potriveste manusa meseriei de politist. Este puternic, ascultator, devotat, vigilent si adora actiunea, dorind sa fie mereu in mijlocul evenimentelor.

Rotweilerii sunt adesea recrutati in echipele de anchetatori, pentru rezolvarea infractiunilor grave, de crima sau trafic de droguri, dar pot fi dresati si pentru a avea grija de politisti, protejandu-i de orice pericol.


3. Pit Bull Terrier American

Celebru pentru agresivitatea sa fata de oameni, cainele Pit Bull Terrier este un candidat excelent pentru un post in cadrul politiei. Este foarte periculos, agil si puternic si are abilitati de catatare foarte bune, ceea ce este un avantaj in cadrul institutiei legii.


4. Doberman Pinscher

Doberman Pinscher este o rasa excelenta pentru politie, datorita multiplelor abilitati pe care le are pentru aceasta meserie. Este alert, ascultator, puternic, devotat si foarte determinat. Aceste calitati il fac sa fie un foarte bun caine de paza, dar si "de teren", in cadrul echipelor de ordine.


5. Boxer

Inca de la prima impresie, iti poti da seama ca Boxerul este un caine facut pentru politie, datorita conformatiei corporale atletice si puternice. Nu doar aspectul lui agresiv il califica pentru a fi un caine bun pentru politie. Este foarte curajos si increzator si este adesea antrenat pentru a fi un "atacator" al infractorilor si persoanelor suspecte de activitati ilegale.


6. Bullmastiff

Cainele Bullmastiff este nascut pentru a deveni politist, deoarece intruneste in mod natural toate calitatile pentru aceasta meserie. Are nevoie de foarte putine antrenamente sau dresaj, intrucat este bun la a fi paznic, are un miros bine dezvoltat, fiind specializati in detectarea drogurilor, explozibilor si a altor pericole, dupa miros. Este puternic, invata repede si este foarte devotat, ceea ce il face un caine politist de exceptie.



Sursa foto: globalanimal.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare