Animale de companie

#femei #animale #caini #rase de caini #femei singure

Rase de caini pentru femeile singure: 3 criterii in alegerea unui prieten necuvantator

Daca locuiesti singura, ravnesti dupa compania unui suflet loial sau iti este teama ca locuinta ta poate deveni tinta hotilor, exista cateva rase de caini ideale pentru nevoile firesti ale unei femei singure. Un prieten necuvantator iti va fi un bun companion si un paznic de nadejde perioada in care esti plecata la serviciu.

Daca te intereseaza rasele de caini ideale pentru femeile singure, iata care sunt cele mai importante criterii de selectie a cainelui care sa iti tina companie:


1. Alege rasa cainelui conform personalitatii tale

Inainte sa iti cumperi un caine, gandeste-te serios ce rasa iti doresti. Pentru o femeie singura este foarte greu sa stapaneasca o rasa agresiva sau capricioasa. Mai mult decat atat, este nevoie sa analizezi si alti factori, precum spatiul de care dispui si timpul liber pe care i-l poti acorda.

Specialistii in dresaj canin recomanda pentru femeile singure sa evite rasele agresive, precum pitbull-ul, rotweiller-ul sau doberman-ul.

In schimb, o alegere buna ar fi sa iti iei un ciobanesc german, care este un caine extrem de inteligent si calm sau un dog de bordeaux, care desi este un caine masiv, se dovedeste a fi un companion foarte afectuos.


2. Cumpara-ti un caine care sa de adapteze spatiului de care dispui

Daca locuiesti intr-un apartament micut, alege un caine de talie mica sau medie, astfel incat sa va fie confortabil amandurora. La randul sau, animalul are nevoie de conditii minime de locuit, cu spatiu suficient, deci ia in calcul si acest aspect.

Chiar daca te opresti asupra unei rase de talie medie (teckel, mops), latratul sau va fi o alarma suficienta pentru a-i pune pe fuga pe eventualii musafiri nepoftiti.


3. Alege un caine cu comportament social

Ai nevoie de un companion jucaus, care sa iti umple clipele libere si alaturi de care sa te poti bucura de momente frumoase.

Atunci cand iesi in parc cu prietenul tau necuvantator iti va fi mult mai usor sa stabilesti o legatura cu ceilalti proprietari de animale, daca patrupedul este ascultator si jucaus. Urmareste cu atentie comportamentul animalului inainte sa il cumperi si observa daca este afectuos din prima clipa sau, dimpotriva, agresiv.

Sugestia crescatorilor de caini este sa iti cumperi un schnauzer pitic sau chiar un chihuaha, deoarece acesti caini sunt foarte simpatici si sociabili.

Sursa foto: furrygodmother.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare