Animale de companie

#caini #rase caini #rasa caini #caini pentru copii

Rase de caini nepotrivite pentru copii

Majoritatea copiiilor adora animalele, in special cainii. Daca te lasi impresionat de rugamintile copilului tau si decizi sa adopti un caine, ar fi bine sa eviti anumite rase. Unii caini nu se pot adapta foarte bine in casele familiilor cu copii si nici comportamentului plin de energie al micutilor.

Iata care sunt rasele de caini pe care ar fi bine sa le eviti atunci cand vrei un caine pentru copilul tau.

Rottweiler

Rottweilerii sunt caini foarte masculini, extrem de imprevizibili si feroce. Evita aceasta rasa daca ai copii. Rottweilerii nu vor fi foarte toleranti cu micutii care vor avea chef de joaca, care vor vrea sa il traga pe caine de urechi, de blana sau sa il pupe. Este foarte posibil ca Rottweilerul sa aiba un comportament agresiv.



Foto : vitaminsforpitbulls.com

Pitbull

Pitbullii sunt caini facuti pentru lupte foarte agresive. In momentul in care acestia isi inclesteaza maxilarul in ceva, nu vor da drumul nici macar daca sunt loviti. Daca sunt provocati, Pitbullii vor ataca fara remuscari si nu vor tine cont de un copil care nu are nicio autoritate in fata lui.



Foto: bvinews.com

Dalmatian

Chiar daca Dalmatienii nu sunt deloc agresivi, cainii din aceasta rasa sunt predispusi la surzire. Astfel, este foarte posibil ca in momentul in care copilul se apropie de cainele tau, acesta din urma sa atace pentru ca a fost luat prin surprindere si pentru ca nu se astepta ca ceva sau cineva sa il atinga.



Foto: bestdogsbreeds.com

Chow Chow

Extrem de frumosi, cainii din rasa Chow Chow au o blana mult prea bogata, iar riscul ca un copil sa inghita o cantitate mare din aceasta in timpul partidelor de joaca, este unul pe care nu trebuie sa ti-l asumi.

Chiar daca obisnuiesti sa tunzi periodic blana catelului, nu poti preveni ca parul sa se depuna pe mainile copilului, iar de aici sa ajunga in gura si stomacul micutului.



Foto: animaledecompanie.info

Chihuahua

Desi este un caine foarte mic si pare potrivit pentru copil, Chihuahua este mult prea sensibil pentru un copil care nu stie intotdeauna cand sa se opreasca. Este foarte posibil ca micutul sa raneasca patrupedul, chiar daca intentia lui a fost doar aceea de a se juca. In plus, cainii din rasa Chihuahua au nevoie de un spatiu doar al lor, iar daca acesta este invadat in mod constant, este foarte posibil ca patrupezii sa atace.



Foto: 4.bp.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare