Animale de companie

#caini #pisici #rase de caini

Rase de caini care tolereaza pisicile

Se stie dintotdeauna ca pisicile si cainii sunt dusmani, indiferent ca s-au intalnit pe strada sau au trait in aceeasi casa. Totusi, daca iti doresti si un caine, dar si o pisica, nu trebuie decat sa optezi pentru rasa potrivita de caini.


Bichon Maltez


Jucaus si plin de energie, Bichonul Maltez tolereaza foarte bine pisicile, fie ca a crescut alaturi de acestea, fie ca s-au cunoscut mai tarziu. Pentru ca este foarte mic si prietenos, Bichonul Maltez nu considera pisica a fi un dusman ci mai degraba un partener de joaca.


Pomeranian


Mic si cu aspectul unui pui de vulpe, cainii din rasa Pomeranian se inteleg, de regula, foarte bine cu pisicile. Totusi, este foarte posibil ca daca el este deja in casa stapanilor, iar acestia aduc un pui de pisica, sa fie nevoie de cateva ore de supraveghere. Pomeranianul are, la inceput, tendinta de a fi teritorial si nu suporta din prima un intrus. Totusi, cu timpul, el si felina vor deveni prieteni foarte buni.


Chihuahua


Cateii din rasa Chihuahua sunt foarte buni prieteni cu pisicile, indiferent de conditii. De regula, chiar daca pisica are un comportament agresiv, Chihuahua este foarte tolerant si nu raspunde in niciun fel unui atac.


Chin Japonez


Chin-ul Japonez este si el foarte tolerant fata de pisici, insa cu o singura conditie: felinele sa fie blande si prietenoase. Totusi, uneori, cainii din aceasta rasa au tendinta de a deveni gelosi si aroganti si pot deveni furiosi pe felina. Din acest motiv este recomandat sa instruiesti catelul si sa ii atragi atentia ori de cate ori are tendinta de a deveni usor agresiv.



De regula, cainii de dimensiuni mici sunt cei care tolereaza felinele, de cele mai multe ori pentru ca le vad ca pe un egal sau pentru ca se tem sa incerce sa le atace. Insa nu te baza intotdeauna pe aceasta ipoteza deoarece fiecare animal are o personalitate diferita.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului