Animale de companie

#bichon maltez #caini #rase de caini #dalmatian #beagle # Basenji #poodle

Rase de caini care nu miros urat

Oricat de mult ti-ai dori sa adopti un catel, mirosul specific pe care-l lasa in casa si de care se scapa foarte greu te impiedica sa faci acest pas. Asa cum exista rase de caini fara par, pentru cei alergici la parul de animale, exista si rase care nu miros urat, perfecte pentru cei ca tine, cu simtul olfactiv mult prea sensibil la odorul emanat de aceste animalute.


Poodle

Rasa Poodle face parte din categoria cainilor care au un miros foarte subtil, ce nu se impregneaza in casa, deci nu iese in evidenta si nu este deranjant. Desi este pufos si are blanita, Poodle-ul face parte din categoria raselor hipoalergenice, perfecte pentru cei alergici la parul de caine.


Bichon Maltez

Bichonul Maltez este unul dintre cei mai curati caini, intrucat se spala si curata constant, avand grija astfel sa nu lase miresme nedorite in urma lui. Este un animal de companie ideal, din toate punctele de vedere, fiind foarte prietenos si jucaus, dar si ascultator.


Beagle

Beagle este una dintre cele mai populare rase de caini din America, din doua motive principale: nu emana mirosuri neplacute si este foarte usor de ingrijit. Catelul Beagle nu este pretentios si nici nu impune standarde speciale de ingrijire, ceea ce il face o tinta usoara pentru cei care doresc catel, dar au timp liber limitat. In plus, faptul ca nu emana un miros urat este un avantaj pentru cei care tin foarte mult la calitatea aerului din casa.


Dalmatian

Este frumos, inteligent, jucaus, familist convins si trebuie ingrijit cu atentie. Este vorba de cainele dalmatian, care are un miros "prietenos" pentru cei cu simt olfactiv sensibil, insa doar daca sunt ingrijiti corespunzator in fiecare zi. Dalmatianul are nevoie de periaj zilnic, atat al blanitei, cat si dentar, dar si de bai regulate, pentru a fi mereu curat si a avea un miros placut.


Basenji

Rasa Basenji este o alta varianta ideala, daca esti in cautarea unui caine care nu lasa in urma mirosuri neplacute. Este un catel simpatic, usor de ingrijit si foarte prietenos, ceea ce il transforma intr-o alegere ideala pentru orice iubitor de caini, indiferent daca este sau nu sensibil la miros.



Sursa foto: Ilovemybeagle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea