Animale de companie

#animale rare #animale de companie #iarna #ger #ingrijire caini

Protejarea cainelui de frig si ger: 3 masuri obligatorii

Chiar daca are blanita si pare protejat de frig, atunci cand temperaturile din termometre scad simtitor, frigul napraznic trece chiar si prin cea mai stufoasa blana si afecteaza starea si sanatatea catelului tau. Iata cateva masuri esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a proteja corespunzator cainele impotriva gerului si a racelilor, pneumoniilor si degeraturilor asociate acestuia!


Confectioneaza-i sau cumpara-i hainute groase, din lana

Chiar daca patrupedul suporta mai bine frigul decat tine, nu inseamna ca este imun la temperaturile foarte scazute. Exista zone ale corpului catelului care sunt mai afectate de frig, intrucat nu sunt acoperite foarte bine de blana. De aceea, este indicat ca in sezoanele reci sa-l imbraci in hainute groase, din lana, special create pe masura lui, care sa-i acopere burtica, spatele si capul, cele mai afectate zone ale corpului de frig. Nici botoseii grosi nu ar strica sa-i fie pusi in labute, mai ales in perioadele geroase!


Nu tunde cainele toamna si iarna

Evita sa tunzi cainele in sezoanele reci, nici macar la inceputul toamnei, cand temperaturile sunt mai blande, intrucat catelul va resimti puternic frigul. Patrupedul are nevoie de toata blanita pentru a se simti confortabil la temperaturi scazute. Tunde-l doar in perioadele calde, de vara, cand este canicula, iar blanita ii creeaza un disconfort puternic!


Izoleaza-i termic cusca, daca sta afara

Daca tii catelul afara, in curte, este important sa ii pregatesti cusca sau casuta pentru toamna si iarna, astfel incat sa-i asigure confortul termic necesar, in special pe timpul noptii. Izoleaza termic cusca catelului cu pasla, si pune-i paturi groase, din lana, care sa-i tina de cald in timpul noptii. In zilele de iarna in care temperaturile scad sub -10 grade Celsius, este indicat sa tii catelul in casa, pentru a nu suferi de hipotermie.

Evita sa tii catelul afara foarte mult timp, in zilele geroase de iarna. Daca trebuie sa il scoti pentru a-si face nevoile, imbraca-l bine si scoate-l doar cateva minute. In restul timpului, tine-l in spatii inchise si bine incalzite, pentru a evita complicatiile cauzate de frig.

Sursa foto: Canineandco.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului