Animale de companie

#boli #boxeri #ingrijire caini #afectiuni caini #cancer caini

Probleme de sanatate ale boxerilor

Boxerii sunt caini adorabili, fermecatori, jucausi si foarte isteti, dar din pacate, acestia sunt supusi imbolnavirii mai mult decat alte rase de caini. Acestia pot suferi de cancer, au mai multe alergii si se confrunta adesea cu bolile cardiace.

Descopera mai multe detalii despre afectiunile la care sunt supusi boxerii.


Cancer


Boxerii sunt adesea afectati de tumori canceroase la nivell pielii, dar si la nivelul organelor interne, precum splina, ficatul si inima. De asemenea, sistemul limfatic al boxerilor este adesea afectat de cancer.

Cel mai frecvent insa este cancerul de la nivelul pielii, care se manifesta prin dezvoltarea unor excrescente mari, negre sau maronii, la nivelul pielii. Mai exact, este vorba despre mastocitoame - tumori maligne care se pot dezvolta la nivelul pielii. Din pacate, cainii au tendinta sa se automutileze si sa linga excesiv sau sa muste aceste excrescente.


Boli cardiace


Boxerii sunt predispusi la cardiomiopatie dilatatia (o afectiune severa in care muschiul cardiac este slabit si nu mai are putere sa pompeze sangele in intreg organismul). Din pacate, lasata netratata, afectiunea poate conduce la insuficienta cardiaca.

In acelasi timp, boxerii sunt predispusi la dilatatia cardiaca - o afectiune care are ca rezultat subtierea muschiului cardiac care formeaza peretii inimii.


Boli metabolice


Bolile metabolice afecteaza glanda boxerilor si duce la aparitia hipotiroidismului. Pe masura ce avanseaza in varsta, boxerii pot avea probleme de greutate, exact din cauza hipotiroidismul. Printre simptomele afectiunii se numara constipatia, pielea uscata, parul aspru si subtire, pielea rece si chiar intoleranta la frig.


Alte afectiuni ale boxerilor


Discopatia intervertebrala - afectiune care implica discurile vertebrale situate intre vertebre. Patrupezii afectati se confrunta cu dureri severe si pot ajunge sa aiba paralizie la nivelul membrelor posterioare.

Epilepsia - o afectiune a sistemului nervos, care se dezvolta intre varsta de 2 si 5 ani.

Hiperadrenocorticismul - o tulburare care afecteaza glandele suprarenale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare