Animale de companie

#cataracta #conjunctivita #comportamentul pisicii #bologna #boli venerice #pisici # glaucom

Principalele afectiuni oculare ale pisicii

Printre frecventele probleme de sanatate ale pisicii se regasesc afectiunile oculare, din pricina faptului ca ochii felinei sunt principalele sale organe de simt. In cazul in care observi ca felina ta clipeste foarte des, lacrimeaza sau are privirea tulbure, pregateste-te pentru vizita la medicul veterinar pentru a rezolva imediat problema.

Iata care sunt principalele afectiuni oculare ale pisicii.


1. Cataracta

Cataracta presupune un fenomen de opacifiere a mediilor transparente ale globului ocular, ceea ce face ca lumina sa ajunga cu dificultate la retina. Pisica prezinta cateva semne distinctive ale acestei afectiuni, cum ar fi modificarea culorii ochiului, tendinta pisicii de a intra in obiecte sau manifestarea unui sentiment accentuat de neincredere din partea felinei. Tratarea infectiei se realizeaza doar prin interventie chirurgicala, iar daca nu este tratata la timp, aceasta boala duce la glaucom sau orbire totala.


2. Conjuctivita

Daca pisica ta sufera de conjuctivita are nevoie de tratament medicamentos cu solutii oftalmice in sacul conjuctival. In caz de conjuctivita, ochii pisici sunt rosii, cu secretii abundente, iar felina clipeste des, evita lumina si prezinta dificultati in vedere.


3. Herpes

Herpesul este un agent patogen care provoaca boli in momentul in care imunitatea animalului scade sau cand se asociaza cu alti agenti patogeni. Chiar daca pisica va face un tratament cu antivirale, odata aparut, virusul din organism nu este distrus, ci doar sunt atenuate semnele acute ale imbolnavirii.


4. Glaucom

Aceasta afectiune presupune o crestere a presiunii interoculare asupra retinei si mai ales a nervului optic, care se atrofiaza. Daca este descoperit la timp, glaucomul se poate trata cu diferite unguente sau picaturi, insa netratat acesta duce la pierderea totala a vederii. In stadii mai avansate, glaucomul implica interventia chirurgicala.

Semnele glaucomului sunt ochii rosii, durerosi, pupile dilatate, acuitate vizuala scazuta sau incetosarea corneei.

Sursa foto: stuffofawesome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea