Animale de companie

#naparlire pisici #ingrijire pisici #feline #pisici #naparlire #animale #animale de companie

Primavara, anotimpul in care naparlesc pisicile! Ce trebuie sa faci

Odata cu venirea primaverii, pisicile incep sa naparleasca excesiv. Nu este deloc placut sa gasesti peste tot prin casa smocuri de par. Pentru a preveni ca acest lucru sa se intample trebuie sa acorzi o atentie deosebita taletarii pisicii dar si aleimentatiei. Iata cum poti tine acest fenomen sub control.

 

Periaza zilnic pisica

Cu cat pisica are parul mai lung cu atat cantitatea de par lasata in urma este mai mare. Pentru a controla cantitatea de par ce ajunge pe mobilier, pe podea sau pe haine, pisica trebuie pieptanata cel putin o data pe zi. In plus, acest obicei este benefic si pentru felina care, in caz contrar, ar inghiti o mare cantitate de par.

Imbaieri frecvente

Contrar mitului conforma caruia pisicile nu au nevoie de imbaiere, deoarece se spala sngure, pisicile tinute in casa pot fi imbaiate o data la cateva luni. Este chiar benefic pentru blana lor, in special in cazul pisicilor cu par lung. Pentru acestea spalarea este greoaie si, in timp, acumuleaza cantitati mari de praf si alte murdarii in blanita.

Inainte de a imbaia pisica, piaptan-o bine, apoi spal-o cu sampon special. Vei observa ca in timpul spalarii, ii va cadea o mare cantitate din parul pe care urma apoi sa il piarda prin casa. Dupa imbaiere asigura-te ca o perii de cel putin doua-trei ori pentru ca blanita sa i se aseze frumos, dar si pentru a acumula restul de par pe care acesta il pierde.

Tunde pisica

Daca pisica ta accepta sa fie tunsa, nu ezita sa faci acest lucru. In plus, in special in zilele caniculare de vara, pisicile cu par lung sufera foarte mult de caldura, iar o blana mai scurta o ajuta sa se racoreasca mai usor.

Asigura-i o alimentatie echilibrata

O alimentatie, sanatoasa si echilibrata este esentiala pentru feline in aceasta perioada a anului. Asigura-i felinei un meniu bogat in vitamine si minerale.

Stiai ca o alimentatie nesanatoasa si cu un continut scazut de substante nutritive duce la o napralire mult mai accentuata?

Asadar este important sa-i oferi felinei o hrana de calitate, bogata in vitamine, minerale si grasimi bune, precum Omega 3 si 6. Acestea nu doar ca ajuta la combaterea naparlirii dar intaresc firul de par si ii ofera un aspect mai sanatos.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea