Animale de companie

#animale de companie #muscatura caine #educare caine #caini

Prevenirea muscaturilor de caine: 5 sfaturi pentru stapani

Scandalurile legate de pericolul cainilor maidanezi asupra copiilor si oamenilor a luat proportii colosale, iar bietele animalute sunt puse la zid de tot mai multe persoane. In aceste conditii, este important sa-ti iei masuri de protejare a patrupedului, pentru a-l feri de furia multimii, care nu se mai revarsa doar asupra cainilor comunitari, ci a tututor. Cum preventia muscaturilor este cel mai simplu mod de a tine la distanta aversiunea acestora, iata cateva trucuri prin care-ti educi cainele sa nu atenteze la siguranta niciunui cetatean, in parc sau la plimbare!


1. Dreseaza-l cat poti de bine, dar evita tehnicile agresive sau violente

Incepe sa dresezi cainele de mic si sa-l inveti comenzi, astfel incat sa-i opresti la timp eventualele tendinte agresive sau atacuri asupra oamenilor.

Nu folosi niciodata metode violente de disciplinare a cainelui, intrucat ii oferi un exemplu prost si ii servesti ca model exact comportamentul de care incerci sa-l dezveti si pe care-l va imita cu prima ocazie.

De asemenea, nu uita sa-l recompesezi pentru comportamentele pozitive sau in momentele in care-ti asculta comenzile. Ajuta la inradacinarea bunei purtari in disciplinarea lui.


2. Pune-i botnita sau tine-l in lesa

Atunci cand iesi cu patrupedul afara sau in spatii publice aglomerate, tine-l intotdeauna in lesa sau pune-i botnita, daca este de talie medie sau mare.


3. Obisnuieste-l cu oameni in jurul lui de cand e pui

Daca il izolezi de oameni si copii inca de cand e mic, pe masura ce creste, cainele are tendinta de a se salbatici si de a nu sti cum sa se poarte in prezenta lor. Insa daca il expui intr-un mediu mereu frecventat de oameni, patrupedul se obisnuieste cu mirosul si compania acestora si ii scade tendinta agresiva de a-i musca sau ataca.


4. Fa-i toate vaccinurile

Fiecare imunizare a catelului are un rol important pentru mentinerea sanatatii lui. Unele dintre ele au rolul chiar de a domoli tendinta de agresivitate a animalului, de aceea, este important sa respecti schema de vaccinare propusa de medici.


5. Avertizeaza-i pe cei din jur

In cazul in care cainele este mai agresiv din fire, este recomandat sa-i avertizezi pe cei care vor sa se apropie de el sa pastreze distanta. De asemenea, este indicat sa eviti zonele supraaglomerate sau spatiile de joaca, unde miscarea continua si galagia pot face animalul sa devina agitat si agresiv.

Sursa foto: viladopet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea