Animale de companie

#pisici #cancer pisici # prevenire cancer pisici

Prevenirea cancerului la pisici

Cancerul este o cauza tot mai frecventa a decesului la pisici, mai ales in ultimii ani. Totusi, daca ai grija de sanatatea felinei tale, aceasta va fi protejata de cancer, va trai mai mult si va fi mai sanatoasa. Iata cateva dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare in ceea ce priveste prevenirea cancerului la pisici.

Castrarea

Castrarea pisicilor este un pas care vine insotit de beneficii majore. Diferite tipuri de cancer pot fi prevenite prin aceasta interventie chirurgicala, atat la femele, cat si la masculi. La pisicile castrate, riscul de a face cancer mamar este mult mai mic dupa interventia chirurgicala, motiv pentru care aceasta este foarte recomandata.

Hrana

Hrana joaca un joc esential in mentinerea sanatatii felinelor. Conservantii chimici din cele mai multe sortimente de mancare semipreparate sunt responsabili de aparitia cancerului la pisici. Incearca sa oferi pisicii tale mancare selectata cu multa atentie si sa citesti cu atentie etichetele produselor alimentare speciale. Cele care contin BHT, BHA sau etoxiquina trebuie evitate pe cat posibil. Conservele si alimentele care contin etoxiquina au fost interzise in anumite tari, precum Japonia, din cauza faptului ca sunt foarte toxice si conduc la aparitia tumorilor canceroase.

De preferat este sa se ofere pisicilor mancaruri preparate in casa si doar rar, ca forma de rasfat, acestea sa fie hranite cu mancaruri speciale din comert.

Substantele chimice din casa

Produsele chimice de curatare, utilizate in menajul casei sunt de asemenea cancerigene pentru pisica ta. Incearca sa iti protejezi pisica de aceste substante. Inchide-o intr-o camera in momentul in care speli pe jos cu o substanta toxica si tine pisica acolo pana in momentul in care toate incaperile sunt perfect aerisite.

Totusi, pentru ca pisica are un miros foarte dezvoltat este recomandat sa folosesti produse de curatare cat mai naturale, chiar daca asta inseamna sa insisti mai mult cu mopul. O alta varianta este sa folosesti solutii dezinfectante naturale, cum ar fi spirtul, otetul sau uleiurile esentiale de menta sau eucalipt.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea