Animale de companie

#porcusor de guineea #dresare porcusor de guineea #ingrijire porcusor de guineea

Porcusorul de guineea: de ce te musca si cum sa remediezi problema

Majoritatea porcusorilor de guineea sunt fiinte blande, care nu musca decat in cazuri exceptionale, din joaca sau pentru ca vor sa iti comunice anumite lucruri. Te poti intalni insa si cu o astfel de situatie, cand porcusorul tau poate incepe sa te muste. Este bine sa incerci sa descoperi care este mesajul pe care vrea sa ti-l transmita porcusorul de guineea si sa il dezveti de acest obicei care iti poate provoca rani.


De ce te musca porcusorul de guineea si cum sa previi acest obicei

Analizeaza care sunt momentele in care te musca. Sa fie oare atunci cand il iei in brate, cand il scarpini pe spate sau cand te apropii de mancarea lui? Este foarte posibil ca muscatura rozatoarei sa fie un mesaj clar ca nu ii place ceea ce faci si ca ar vrea sa te opresti.

De asemenea, daca te musca atunci cand il tii in brate, ar putea sa incerce sa iti transmita faptul ca simte nevoia sa urineze si vrea sa il lasi jos.

O alta cauza pentru care porcusorul de guineea te poate musca este aceea ca ar vrea sa se intoarca la locul lui dupa ce l-ai tinut in brate mai mult de 10 minute. Porcusorii de guineea se plictisesc destul de repede si muscatul este singurul mod prin care stiu sa iti arate acest lucru.

Porcusorul de guineea te mai poate musca atunci cand este bolnav, cand are dureri de burta sau paraziti externi.

Asadar, incearca sa ii verifici pielea prin blanita deasa si sa vezi daca exista motive de ingrijorare cu privire la sanatatea lui. Pentru a te asigura ca parazitii externi nu sunt problema, ar fi bine sa mergi cu porcusorul de guineea la un medic veterinar. Anumiti paraziti externi nu sunt vizibili cu ochiul liber.

Porcusorii de guineea au anumite zone sensibile, in care nu le place sa fie atinsi. Daca ii atingi in zona respectiva in mod repetat, sansele ca acesta sa te muste sunt destul de ridicate. Afla care este zona respectiva si incearca sa o eviti pe viitor.

Si foamea ii determina pe porcusorii de guineea sa muste. Asadar, hraneste porcusorul in timp util, astfel incat sa eviti aceste situatii neplacute.

Porcusorii de guineea incearca sa te ingrijeasca, sa te spele si este foarte posibil ca in aceasta incercare sa te muste foarte usor, insa intentia lor este pe cat se poate de inocenta - aceea de a te curata. Lasa-l pe porcusor de te curete si retrage-ti mana doar in momentul in care muscatura devine mai intensa.


Sursa foto: openwalls.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea