Animale de companie

#animale #politia animalelor

Politia animalelor in Romania

Miracolul s-a intamplat! La sfarsitul anului trecut, s-au pus bazele infiintarii unei autoritati oficiale care se va ocupa de implementarea si respectarea drepturilor animalelor. Este vorba despre I.G.P.P.A. (Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor ), institutie care va avea ca princiala responsabilitate protectia animalelor.

 

„Societatea civila, prin vocea organizatiilor neguvernamentale, intentioneaza sa responsabilizeze si sa dezvolte spiritul civic al cetatenilor, cu scopul de a raspandi notiunea de respect pentru animale. La acest demers s-a alaturat si Comisariatul pentru Societatea Civila (C.S.C.). Incepand cu luna noiembrie a anului trecut, in cadrul organizatiei, s-a infiintat oficial prin hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, ca structura a societatii civile, Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor – I.G.P.P.A.”, informeaza un comunicat de presa al C.S.C.

Obiectivele principale I.G.P.P.A. sunt amendarea legislatiei in domeniu, promovarea si apararea intereselor medicilor veterinari din Romania. Cooperarea se va extinde la nivel judetean, municipal sau orasenesc, prin infiintarea inspectoratelor de politie pentru protectia animalelor.

Echipa Acasa.ro a intrat in legatura cu doamna Alexandra Malureanu, Coordonator de Presa al C.S.C. pentru a afla mai multe informatii privind desfasurarea acestui proiect.

Acasa.ro: In ce stadiu se afla acest proiect?

A.M.: Am obtinut hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de infiintare a acestei structuri in cadrul Comisariatului pentru Societatea Civila. Acum se pun bazele acestei structuri, urmand ca pe data de 14 si 15 ianuarie sa aiba loc un examen pentru selectarea candidatilor IGPPA, format din 2 probe ( una psihologica si una teoretica din legislatia in vigoare privind apararea drepturilor animalelor). Acum se stabileste statutul, regulamentul si toate detaliile necesare unei bune functionari a structurii; protocolare de colaborare cu organizatii de profil sau cu institutii ale statului.

Acasa.ro: Care sunt sanctiunile pentru maltratarea animalelor?

A.M.: La stadiul actual nu dispunem de calitatea de a aplica sanctiuni , insa se doreste infiintarea unor echipe mixte, din cadrul carora vor face parte si reprezentanti ai institutiilor de stat abilitate.

Acasa.ro: Dispune IGPPA de un cabinet veterinar si personalul necesar pentru maltratate?

A.M.: Din cadrul acestei structuri vor face parte atat , absolventi de medicina veterinara cat si iubitori de animale .

Acasa.ro: Exista un numar de telefon la care populatia sa poata suna si sa reclame un caz de maltratare a unui animal?

A.M.: Dispunem de un numar la care poate fi sesizata orice problema de maltratare a animalelor- 9667.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea