Animale de companie

#calatorie masina #caine masina #calatorie caine #caine #animale #vacanta #animale de companie

Pleci in vacanta impreuna cu animalul de companie? Iata de ce trebuie sa tii cont!

Ti-ai facut planuri de vacanta si ai de gand sa iti iei si catelul cu tine? Daca urmeaza sa calatoresti mai mult de doua ore cu masina va trebui sa te pregatesti din timp cu tot ce ai nevoie pentru companionul tau. Iata de ce trebuie sa tii cont:

 

1. Nu hrani cainele inainte de a pleca la drum, mai ales daca stii ca are rau de masina. Da! In cazul cainilor este o afectiune des intalnita. Asadar cel mai bine este sa-l hranesti cu 2-3 ore inainte de a pleca la drum. Ii poti oferi gustari in timpul calatoriei, insa in cantitati mici.

2. Hidratarea este foarte importanta pentu caini, asadar asigura-te ca ai o sticla cu apa si un bol in care sa ii pui putina apa ori de cate ori ii este sete.

3. Caldura din masina poate deveni insuportabila pentu caini. Da drumul la aparatul de aer conditionat pe minim si lasa-l pornit tot timpul calatoriei. Nu este indicat sa deschizi geamurile pentru a se face curent, deoarece cainii sunt sensibili si pot raci usor.

4. Opreste cat mai des, pentru ca animalul sa faca putina miscare si sa isi faca nevoile daca este cazul. Cainii pot deveni nerabdatori in timpul calatoriei, si au nevoie de mmiscare. Asadar, nu este suficient sa iei jucariile preferate ale acestuia, pentru a-l tine ocupat.

5. Nu lasa cainele singur in masina. Caldura din exterior si caroseria incinsa vor duce la incalzirea aerului din interiorul masinii, care va deveni irespirabil. Acest lucru poate duce la decesul animalului in mai putin de o ora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare