Animale de companie

#concediu #pisica #ingrijire pisica

Pleci in vacanta, dar ce faci cu pisica?

Propietarii de pisici stiu ca aceste animalute sunt firi solitare si independente prin natura lor, insa asta nu inseamna ca nu isi fac griji atunci cand trebuie sa isi lase singur prietenul necuvantator. Concediul la care ai visat tot anul se poate transforma intr-un esec daca nu gestionezi corespunzator situatia si nu gasesti solutii pentru ca pisica sa nu iti simta lipsa.

Urmeaza sfaturile noastre si vei reusi sa te bucuri de o vacanta linistita, fara sa te simti vinovat ca iti neglijezi pisica.


1. Angajeaza un ingrijitor pentru pisica ta

Daca vei lipsi mai mult de un weekend, gandeste-te sa apelezi la ajutorul unui prieten sau al unui vecin pentru a avea grija de micuta felina. In cazul in care nu ai parte de sustinere din partea celor apropiati, apeleaza la o firma specializata sau angajeaza temporar un ingrijitor de animale.

Cat timp esti plecat, iti doresti ca pisica ta sa fie in siguranta, iar locuinta neafectata de actiunile ei. Pentru a nu gasi pisica intr-o stare neprietenoasa si locuinta devastata, cu mobila zgariata si cu fecale ascunse in cele mai neobisnuite locuri, apeleaza la un ingrijitor specializat sau la o persoana de incredere din anturajul tau.


2. Anunta-ti medicul veterinar ca ai plecat in concediu

In caz de urgenta, medicul veterinar trebuie sa stie ca o persoana necunoscuta (ingrijitorul) poate veni cu pisica la control. La randul sau, ingrijitorul va avea la indemana cateva numere de telefon pe care sa le apeleze cand este nevoie. Dintre acestea nu trebuie sa lipseasca numarul veterinarului.


3. Asigura-te ca pisica ta va avea cum sa-si umple timpul

Nu-i asa ca timpul parca zboara cand te distrezi? Acelasi lucru va fi resimtit si de animalul tau de companie daca are cu ce sa se joace pe parcursul zilei.

Asigura-te ca, atunci cand pleci in vacanta, pisica ta va avea in apropiere jucariile preferate. Roaga-l pe ingrijitor sa se joace macar un sfert de ora cu dragalasa felina.


4. Asigura necesarul de hrana si apa pentru pisica ta

Nu uita sa lasi hrana suficienta pentru pisicuta, deoarece ingrijitorul nu este familiarizat cu nevoile si preferintele alimentare ale animalutului tau.


5. Nu neglija igiena animalului tau de companie

Asa cum tie nu iti place sa folosesti o toaleta murdara, nici pisica ta nu se va simti bine cu o litiera murdara. Pregateste saci de gunoi, nisip pentru litiera si manusi de unica folosinta, astfel incat ingrijitorului sa-i fie mai usor sa se ocupe de igienizarea litierei.

Sursa foto: good-wallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare