Animale de companie

#studiu #pisici #feline #studiu pisici #fauna #declin fauna

Pisicile sunt vinovate pentru declinul faunei din SUA

Biologi americani de la Universitatea Georgia si National Geographic Society din America au realizat un studiu pe pisici si au descoperit ca felinele omoara nu mai putin de patru miliarde de animale anual, ceea ce contribuie la declinul faunei locale.

Un studiu realizat de cercetatori americani pe pisici a scos la iveala un fapt ingrijorator - comportamentul pradator al felinelor afecteaza fauna.

In studiu, au fost luate in calcul atat pisicile de casa, cat si cele comunitare. Biologii au monitorizat, cu ajutorul unor camere de luat vederi, comportamentul lor timp de mai multe zile si au descoperit ca animalele ucideau, in medie, cam 2.1 animale pe saptamana.

Un calcul simplu al biologilor americani evidentiaza faptul ca in decurs de un an, felinele ucid patru miliarde de animale, in special pasari. Pisicile maidaneze, si nu numai, sunt considerate in SUA o cauza a disparitiei a unei treimi dintre speciile de pasari de pe teritoriu.

Organizatiile de protectie a faunei recomanda proprietarilor de pisici sa nu le mai permita accesul afara si fac apel la autoritatile resonsabile cu animalele comunitare sa ia masuri in acest sens.



Foto: Vetnext.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea