Animale de companie

#animale de companie #pisici #noua zeelanda

Pisicile, interzise in Noua Zeelanda?

In Noua Zeelanda, Gareth Morgan a initiat o campanie impotriva pisicilor de companie. Economistul considera ca aceste animale sunt responsabile pentru disparitia a 9 specii de pasari.

Gareth Morgan sustine ca pisicile domestice pun in pericol existenta pasarilor native din Noua Zeelanda. El a fondat si un site, Cats to Go, in care ii incurajeaza pe oameni sa se gandeasca de doua ori inainte de a adopta o pisica.

De-a lungul timpului, pisicile din Noua Zeelanda au contribuit la disparitia a 9 specii de pasari si au pus in pericol peste 30 de alte specii, care acum sunt pe cale de disparitie. Gareth Morgan nu propune exterminarea pisicilor ci sterilizarea si castrarea lor. In plus, recomanda proprietarilor de pisici sa nu le mai lase sa se plimbe pe afara, nesupravegheate.

Locuitorii din Noua Zeelanda sunt insa mari iubitori de pisici si nu vor renunta asa usor la animalele lor de companie. Ei detin peste 1,5 milioane de pisici, mult mai mult decat in alte parti ale lumii.

Sursa foto: discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea