Animale de companie

#copii #astm #pisici #alergii #anticorpi

Pisicile ii feresc pe copii de alergii

Tot mai multe cercetari din ultimii ani au infirmat ipoteza potrivit careia prezenta unui animalut in casa i-ar expune pe copii la riscul de a face alergii . Studii recente arata ca dimpotriva, animalele ii pot scapa pe copii de alergii. Astfel, prezenta pisicilor ii ajuta pe copii sa tina la distanta astmul si alergiile.



Pisicile pot preveni instalarea astmului


Copiii care traiesc din primii ani de viata alaturi de feline dezvolta anticorpi ce ii protejeaza impotriva alergiei la parul de pisica si implicit a astmului, este concluzia specialistilor Centrului de Pediatrie din Columbia, SUA.

Autorii cercetarii au declarat ca, desi la varsta de trei ani copiii monitorizati pot prezenta simptome specifice astmului, precum respiratia suieratoare, vietuirea in continuare in preajma unei pisici duce la disparitia totala a acestor simptome pana cand micutul atinge varsta de cinci ani.

Alergiile la pisica se datoreaza unor proteine din pielea si saliva acestora, depozitate pe blana in timp ce animalul isi face “toaleta”. Aceste proteine pot genera o reactie alergica in cateva minute daca sunt inspirate de o persoana care sufera de astm.

Matthew Perzanowski, unul dintre coordonatorii studiului, a declarat ca in general nu isi permite sa recomande familiilor cu bebelusi sa adopte pisici, insa rezultatele studiului atesta faptul ca gresesti daca eviti sa faci acest lucru pentru a prevenii instalarea astmului. Desigur, cercetatorul a precizat ca, in cazul in care cel mica a fost diagnosticat deja cu astm si este alergic la parul de pisica, este de evitat sa stea in preajma unei feline.


Expunerea la pisici in primul an de viata duce la formarea de anticorpi


Un alt studiu recent, realizat tot in SUA, la spitalul Henry Ford si publicat in revista "Clinical & Experimental Allergy", a ajuns la aceleasi rezultate ca cel prezentat anterior. Astfel, concluzia studiului a fost ca un caine sau o pisica tinute in casa nu cresc sansele ca bebelusii sa aiba alergii.
Specialistii sustin ca studiul prezinta dovezi ca expunerea la animale in primul an de viata are o mare influenta asupra riscului de aparitie a alergiilor, in sensul ca acest risc scade.

Astfel, cercetatorii au monitorizat un grup de copii de la nastere si pana la varsta adulta in legatura cu expunerea la pisici sau caini.

La varsta de 18 ani, copiii au fost testati pentru a determina daca in sangele lor se afla anticorpi care pot proteja de alergenii pisicilor si cainilor. Rezultatele au fost incurajatoare. Copiii expusi unui anumit animal in primul an de viata, cea mai importanta perioada, prezentau in sange anticorpi, iar in unele cazuri chiar erau protejati astfel de a dezvolta alergii.

Atat baietii, cat si fetele, au prezentat un risc scazut de a avea alergii la pisici, in cazul in care in casa exista o pisica in primul an de viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea