Animale de companie

# stapani #rase #adoptie #europene #pisici #straini # prietenoase #agresive

Pisicile fara par sunt mai prietenoase

Iti doresti o pisica mai prietenoasa? Oamenii de stiinta iti recomanda sa adopti una fara blana. Se pare ca felinele domestice care nu au par sunt mult mai sociabile si mai prietenoase cu stapanii lor, comparativ cu pisicile obisnuite.

In ciuda faptului ca aspectul lor le face sa para mai degraba agresive, pisicile fara blana au iesit pe primul loc intr-un top realizat de specialisti cu privire la cele mai prietenoase feline.

In partea diametral opusa se afla pisicile europene, cele fara pedigree si cele care fac parte din rase mixte (corcituri), pe care stapanii le considera mai prietenoase doar in momentul in care vor sa obtina ceva. De regula, acestea au tendinta sa isi ignore stapanii si sa fuga de straini.

Studiul a inclus 129 de pisici din 14 rase diferite, cu varste cuprinse intre cateva luni si 20 de ani. Pisicile selectate au trait in case, alaturi de copii si alte animale. Unele dintre acestea erau castrate, iar altele nu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare