Animale de companie

#pisici #hiv #virus hiv #meduze

Pisici fosforescente, pentru combaterea virusului HIV

Cercetatorii britanici au modificat ADN-ul unor pisici, in cadrul unui experiment care isi propune sa gaseasca leac pentru virusul HIV . Acestor pisici le-a fost modificat ADN-ul cu doua gene, una despre care se spune ca ar fi imuna la HIV si alta care a fost extrasa de la meduzele fosforescente.


Proteina si gena imuna la sindromul imunodeficientei umane dobandite (HIV) au o mare legatura intre ele, iar cea provenita de la meduze ajuta la conectarea celor doua. In plus, gena extrasa din meduze ofera pisicilor un aspect fosforescent la intuneric , ceea ce constituie confirmarea faptului ca tehnica respectiva functioneaza, potrivit dailymail.co.uk.

Medicii care se ocupa de combaterea virusului HIV au spus ca experimentul reprezinta inca un pas in gasirea unei metode de de vindecare acestei maladii care a ucis pana acum peste 30 de milioane de persoane in intreaga lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului