Animale de companie

#pisici rasfatate #pisici de presedinti #pisici casa alba #pisici

Pisici de presedinti la Casa Alba! Cele mai rasfatate feline

Noul presedinte al Statelor Unite, Joe Biden, urmeaza sa se mute la Casa Alba. Acesta va fi insotit de sotia lui Dr. Jill Biden, dar si de pisica familiei. Nu este insa primul presedinte care aduce o pisica la Casa Alba. Inaintea acestuia, numerosi presedinti au avut feline la Casa Alba, acestea devenind cele mai rasfatate si privilegiate feline din lume.

Printre presedintii care au avut pisici la Casa Alba se numara Abraham Lincoln, John. F Kennedy,  Bill Clinton sau George W. Bush. Iata care sunt presedintii americani iubitori de pisici.

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln era cunoscut ca un mare iubitor de pisici. Acesta avea doua pisici in timpul mandatului de Casa Alba: Tabby si Dixie. Din cauza afinitatii sale pentru feline, Lincoln a adus la Casa Alba numeroase pisici fara stapan. Exista numeroase rapoarte facute de persoanele care-l cunosteau, dar si de sotia acestuia, privind dragostea pe care acesta o nutrea pentru feline.

Rutherford Hayes

Hayes a fost primul presedinte care a adus o pisica siameza in Casa Alba. Familia a numit-o Siam si ea a fost doar una dintre multele animale care cutreierau la Casa Alba in timpul mandatului lui Hayes. Acesta mai avea o capra, un sturz, vaci si o multime de caini.

Theodore Roosevelt

Familia Roosevelt a avut numeroase animale de companie in timpul petrecut in Casa Alba. Presedintele avea nu mai putin de 23 de animale diferite, fiind pana cum presedintele cu cele mai multe animale de la Casa Alba. Insa animalul care s-a facut remarcat in timpul mandatului acestuia, si probabil cel mai rasfatat animal, era Slippers (Papuci), o pisica cu sase degete. Presedintele mai avea si o pisica botezata Tom Quartz, despre care se spune ca a fost numita dupa personajul din Roughing It de Mark Twain.

Woodrow Wilson

In timpul mandatului lui Woodrow Wilson, la Casa Alba au locuit doua pisici. Feline, pe nume Mittens si Puffins, au fost cu siguranta extrem de rasfatate in timpul mandatului lui Wilson.

Calvin Coolidge

Calvin Coolidge a avut multe pisici in timpul mandatului. Presedintele a avut patru pisici pe nume Bounder, Tiger, Mud si Blacky. De asemenea, se pare ca presedintele ar fi avut si un ras roscat, dar si doi pui de leu care i-au fost dati de demnitarii din Africa de Sud.

John F. Kennedy

Tom Kitten, pisica presedintelui Kennedy, a fost prezentata pentru prima data in mass-media in 1961. Pisica apartinea de fapt fiicei lui Kennedy, Caroline, insa din cauza alergiilor presedintelui la pisici, felina si-a petrecut cea mai mare parte a timpului alaturi de Mary Gallagher, personalul de la Casa Alba. Cu toate acestea, Caroline o putea vizita ori de cate ori dorea.

Gerald Ford

Pisica presedintelui Gerald Ford, pe nume Shan, apartinea de fapt fiicei sale Susan. Era o pisica siameza si se pare ca il urmarea peste tot pe presedinte. Se spune ca pisica a fost un cadou de Paste pentru Susan, inainte ca Hayes sa fie ales presedinte.

Jimmy Carter

Familia Carter au adus o alta pisica siameza la Casa Alba. Pisica avea un nume unic: Misty Malarky Ying Yang. Cu asemenea nume nici nu este de mirare ca a avut si o melodie numita dupa el. Gabor Szabo a creat o piesa instrumentala numita „Misty Malarky Ying Yang”. Pisica apartinea fiicei presedintelui Carter, Amy. Dupa ce Jimmy Carter si-a incheiat mandatul, avea sa treaca un deceniu pana cand urmatoarea felina s-a mutat la Casa Alba.

Ronald Reagan

Presedintele Ronald Reagan si sotia acestuia Nancy aveau doua pisici, Cleo si Sara, care locuiau la ferma lor din Santa Barbara, CA. Desi se pare ca nu s-au mutat vreodata in Casa Alba, au fost totusi pisici de presedinti.

Bill Clinton

Socks (Sosetele) era pisica familiei Clinton. Este si cea mai faimosa dintre pisicile prezidentiale din istorie.  Are chiar si o pagina proprie pe Wikipedia. Familia Clinton a adoptat pisica in Arkansas inainte de a se muta la Casa Alba. Desi felina era favorita tuturor, exista cainele familiei, Buddy, nu o indragea deloc.

George W. Bush

Familia Bush avea o pisica neagra. Pisica denumita India a fost, de asemenea, poreclita Willie si a fost adoptata de George W. Bush cand fiicele sale erau mici. A trait cu familia timp de aproape doua decenii si a murit cu doar cateva saptamani inainte ca Obama sa se mute la Casa Alba. Si India are o pagina de Wikipedia dedicata.

Este ultima felina care a fost la Casa Alba. Presedintele Obama a avut doi caini, iar Donald Trump nu are animale de companie.

Asadar a trecut mai bine de un deceniu de cand o pisica nu a mai calcat prin Casa Alba, insa acest lucru se va schimba odata cu mutarea lui Joe Biden.

Surse foto: wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului