Animale de companie

#persana #animale de companie #animale #pisici #birmaneza #ragdoll #rase pisici #pisici lenese #himalayana

Iti doresti o pisica lenesa precum Garfield? Iata ce pisica poti alege

Fie ca au preluat exemplul lenesului Garfield, fie ca au fost inzestrate cu "gena" trandaviei , exista cateva rase de pisici care adora somnul si tolaneala mai ceva decat hrana gustoasa sau joaca. Daca vrei o pisicuta usor de ingrijit, care nu "cere" prea multe si nu te agaseaza cu dorinta de a se juca mereu, orienteaza-te spre una din urmatoarele exemplare feline, renumite pentru lenea care le caracterizeaza!

Pisica Ragdoll

Cunoscuta si sub numele de "papusa de carpa", pisica Ragdoll este una dintre cele mai lenese feline. Cu un nivel de activitate aproape de zero, pisica prefera sa stea tolanita mai mult decat orice. Chiar si atunci cand o iei in brate, se relaxeaza total, iar daca mainile tale sunt moi si calduroase, nu va dura foarte mult pana cand va adormi.

Pisica Persana

Indiferent de ora din zi, pisica persana arata de parca ar fi pierdut cateva nopti si ar avea nevoie de un somn bun. Este fericita atunci cand doarme, iar nivelul ei de energie este, pe o scala de la 1 la 10, la nivelul 1. Nu are nevoie de prea multa atentie sau de joaca energica, ci doar de un spatiu confortabil in care sa-si intinda oasele si sa admire de la distanta agitatia din jurul ei.

Pisica Himalayana

Pufoasa si frumoasa din cale-afara, pisica himalayana este una dintre cele mai trandave rase de feline. Activitatea ei preferata este tolanitul sau dormitul. Daca te gandesti sa o cumperi pentru a prinde soricei sau pentru a te juca intens cu ea, iti va insela asteptarile, intrucat nu se va deanja nici doi pasi sa vaneze ori sa-ti acorde atentie. Prefera joaca linistita, mangaierile si masajul, adica acele activitati care favorizeaza destinderea si o fac sa leneveasca mai bine.

Pisica Birmaneza

Birmaneza este una dintre cele mai relaxate rase de pisici. Foarte putine lucruri o scot din starea de tolaneala sau trandaveala cu care este inzestrata parca genetic. Desi are un nivel scazut de activitate fizica, ii place sa se joace si sa beneficieze de toata atentia celor din jur. Chiar daca este usor de ingrijit si nu este deloc neastamparata, este o pisica pretentioasa si destul de mofturoasa.

Sursa foto: wallpapersus.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea