Animale de companie

#singuratate pisici #ingrijire pisica #pisici #companie #jucarii #animale de companie

Pisica ta sta foarte mult timp singura? Asigura-te ca nu se plictiseste

Iti petreci toata ziua la serviciu, iar pisica ta ramane singura acasa? Probabil te intrebi constant cum se descurca sau daca se simte singura. Iata cum te poti asigura ca pisica ta este fericita chiar si atunci cand lipsesti de acasa.

 

In primul rand trebuie sa constientizezi faptul ca, desi sunt animale solitare, care se descurca de minune singure, pisicile crescute in casa se ataseaza de stapani si pot suferi cand acestia lipsesc de acasa.

Iata care sunt principalele semne care te avertizeaza ca felina ta sufera cand este singura:

  • se tine dupa tine prin casa dimineata, cand stie ca trebuie sa pleci, si se uita la tine cu o privire de parca te roaga sa ramai cu ea acasa;
  • vecinii te anunta ca miauna excesiv in lipsa ta;
  • distruge obiecte sau le muta de la locul lor cand nu esti acasa;
  • nu isi mai face nevoile la litiera (Atentie! Acesta poate fi si o modalitate prin care pisica te avertizeaza ca este bolnava);
  • se spala excesiv pana cand parul i se rareste.

Daca pisica ta manifesta unul dintre aceste comportamente, nu dispera. Exista cateva metode prin care poti tine pisica ocupata in timp ce esti la serviciu. Iata cateva trucuri care o vor ajuta sa se distreze in lipsa ta.

1. Asigura-i accesul la o fereasta. Poti aseza o patura pe calorifer pentru ca aceasta sa stea confortabil si sa se uite pe fereastra sau ii poti construi un pervaz. Daca ai balconul inchis, lasa pisica sa iasa afara insa asigura-te mai intai ca geamurile sunt inchise pentru a evita pericolul ca aceasta sa sara dupa vrabii sau alte pasari.

2. Agata de tavan o sfoara si leaga la capatul acesteia un soricel sau o pasare de jucarie. Pisica se va juca ore in sir cu noua achizitie. In plus, daca se plictiseste poti schimba jucaria cu usurinta.

3. Cumpara si/sau confectioneaza jucarii simple precum mingiute si soricei pe care pisica sa ii poata alerga cu usurinta prin casa. Acestea nu refuza nici ghemotoacele de hartie, care fosnesc ademenitor.

ATENTIE! Nu lasa prin casa, jucarii periculoase cum ar fi papiote de ata sau ghemuri de lana, care odata inghite pot fi fatale pentru pisica. De asemena este important sa nu lasi obiecte ascutite sau toxice la indemana pisicii, pentru a evita ca aceasta sa se raneasca.

4. Lasa-i cateva cutii si pungi de hartie prin casa. Toate pisicile adora pungile si cutiile, deci cu siguranta se va distra copios incercand sa intre in ele si jucandu-se cu manerele pungilor care fosnesc.

ATENTIE! Nu ii lasa pungi de plastic deoarece se poate asfixia.

5. Daca bugetul si spatiul iti permite, adopta inca o pisica. Acestea isi vor tine companie reciproc cand nu esti acasa.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare