Animale de companie

#pisica #alimentatie pisica #refuzarea mancarii #lipsa apetit

Pisica ta refuza sa manance? Iata cauzele posibile

Se intampla rareori ca o pisica sa refuze mancarea, mai ales daca aceasta este formata din bucatele mici de carne cu sos. In spatele acestui refuz se poate ascunde o boala, anxietatea sau problemele de ordin psihologic ale felinei.

Afla care sunt cauzele care pot conduce la lipsa poftei de mancare a felinei tale, dar si ce poti face pentru a remedia problema.


Semne de boala

Lipsa poftei de mancare este un semn clar al faptului ca pisica ta sufera de o afectiune. Poate fi vorba despre o infectie, probleme la nivelul rinichilor, pancreatita, probleme intestinale sau alte probleme medicale. Daca pisica refuza manarea incearca mai intai sa-i schimbi hrana, deoarece este posibil ca animalul sa se fi saturat de aceeasi mancare zilnic sau pur si simplu nu ii place acea conserva de mancare.

Daca problema persista, inseamna ca lipsa poftei de mancare a felinei nu este cauzata de calitatea hranei. Pentru a te asigura ca pisica este sanatoasa, este recomandat sa o duci la un control veterinar amanuntit.


Vaccinari recente

Lipsa poftei de mancare la pisici poate interveni imediat dupa anumite tratamente medicamentoase sau vaccinari. In aceasta situatie poate fi vorba despre o reactie adversa usoara ca urmare a vaccinului, insa nu este cazul sa te ingrijorezi.


Calatoriile lungi

Pisicile nu tolereaza foarte bine calatoriile lungi, chiar daca tu te straduiesti sa ii oferi cele mai bune conditii. Este posibil ca dupa numai o ora de mers cu masina, pisica sa intampine o senzatie de greata si ameteala pentru cel putin cateva ore. Din aceste motive, pofta de mancare a felinei va fi destul de redusa.


Starile de anxietate

Daca medicul veterinar a stabilit ca pisica nu sufera de nicio boala fizica, este posibil ca felina sa sufere de stari de anxietate, ceea ce o determine sa refuze orice fel de mancare.


Cum sa stimulezi pofta de mancare a pisicii

Indiferent de motivul pentru care pisica refuza sa manance, incearca sa te gandesti la faptul ca lipsa nutrientilor in organismul sau poate avea consecinte grave.

In prima faza este indicat sa incerci sa schimbi meniul si sa ii oferi felinei un rasfat culinar complet. Poti opta pentru pliculetele cu mancarea umeda pe care le prefera sau ii poti da gustarile preferate. Poti incerca sa hranesti pisica din mana ta, pentru a o motiva.

Sursa foto: consciouscat.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea