Animale de companie

#pisica #naparlire pisica #naparlire excesiva

Pisica ta naparleste excesiv? Trucuri pentru controlarea caderii parului

Pisica ta pare sa naparleasca mai mult ca niciodata, iar parul imprastiat pe haine, mobila si podea te scoate din minti? Chiar daca naparlirea este un proces fiziologic normal la pisici, caderea parului felinei poate fi diminuata considerabil cu cateva trucuri utile, care actioneaza rapid si te scapa de cosmarul firelor nedorite din casa!


Periaza frecvent pisica

Perierea frecventa a felinei - chiar zilnica - este utila in controlarea procesului de naparlire. Acest procedeu nu impiedica caderea blanitei, dar previne imprastierea firelor neplacute prin toata casa. Atunci cand o periezi, elimini o mare parte din parul care ar urma sa cada intreaga zi si diminuezi cantitatea de par lasata in urma, de-a lungul zilei.


Asigura-te ca are o dieta sanatoasa, bogata in vitamine

Alimentatia pisicii are un impact puternic asupra caderii parului, in perioada de naparlire. Cu cat hrana oferita este mai nesanatoasa si scazuta in continut de substante nutritive esentiale, cu atat naparlirea este mai accentuata.

Ofera-i pisicii tale o hrana de calitate si stabileste-i o dieta bogata in vitamine si grasimi bune pentru sanatatea ei. De exemplu, Omega 3 si Omega 6 sunt doua dintre grasimile care ajuta blanita sa fie mereu stralucitoare, dar intareste si firele de par, prevenind caderea. In plus, vitaminele din hrana ajuta la hidratarea pielii si la prevenirea naparlirii.


Imbaiaza pisica regulat

Pe langa periere si mentinerea unei diete bogate in nutrienti esentiali, imbaierea este o alta masura care tine in frau procesul de naparlire.

Chiar daca pisicutele au tendinta de a se spala singure, este important ca, ocazional, sa ii faci cate o baie, in special in perioada de naparlire. Pe langa faptul ca prin udare si samponare, o mare parte din parul desprins cade, produsele de ingrijire speciale cu care o samponezi si ii intretii blanita hranesc pielea si contribuie la prevenirea naparlirii excesive.


Invata pisica sa stea intr-o anumita zona a casei

Cumpara-i felinei mobilier special, cosulete si alte produse in care sa doarma, sa se joace si sa se relaxeze si invat-o sa stea mai mult in zona casei special amenajata pentru ea.

Limitandu-i spatiul de circulatie prin casa, controlezi raspandirea parului pe canapele, covoare, haine si alte piese de mobilier.

Sursa foto: petinsurance.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului