Animale de companie

#pisici #pisica grasa #greutate pisici #pisica supraponderala

Pisica ta este prea grasa? Iata ce ai de facut

Foarte multe feline au tendinte de ingrasare, in special dupa castrare. Daca pisica ta se afla in aceasta situatie, trebuie sa iei masuri rapid, pana cand situatia nu devine prea dificila. Iata ce ai de facut.

Alege cu atentie hrana pisicii

Evita sa oferi pisicii carnuri grase si opteaza mai degrebe pentru cele cu un continut ridicat de proteine. Evita carnea de porc sau vita si alege mai degraba carnea de pui, iepure sau curcan. Daca alegi sa dai pisicii mancare la plic, ar fi bine sa nu iti formezi un obicei (comod, de altfel), prin care sa ii oferi acesteia doar acest tip de mancare.

Este adevarat ca mancarea umeda este foarte buna, dar pentru pisica este atat de delicioasa, incat de foarte multe ori ea mananca doar de pofta, desi s-a saturat deja.

Calculeaza cantitatea necesara de mancare

In functie de varsta si greutatea pe care o are, felina trebuie sa consume doar o anumita cantitate de mancare in fiecare zi. Asigura-te ca felina nu trece peste pragul recomandat de catre medici, chiar daca aceasta pare ca mai vrea mancare. Este foarte posibil ca felina sa mai vrea sa consume anumite alimente, doar pentru ca acestea sunt foarte gustoase, nu neaparat
pentru ca inca ii este foame.

Nu lasa pisica sa leneveasca mereu

Este in natura felinelor sa doarma si sa leneveasca in cea mai mare parte a zilei, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa o lasi in pace. Provoaca pisica la joaca, iar daca ai curte, las-o sa iasa afara si sa se joace. Cu cat va dormi mai mult, cu atat pisica va avea depozite mai mari de grasime, asa ca ar trebui sa iei masuri din timp.

Analize de sange si urina

Du pisica la un control medical si roaga-l pe medic sa ii faca acesteia un set de analize de urina si sange, pentru a descoperi daca exista anumite dereglari hormonale, care provoaca ingrasarea. Este foarte posibil ca felina sa se ingrase foarte tare, in ciuda faptului ca mananca putin si are o dieta echilibrata.

Doar asa vei reusi sa mentii pisica intr-o forma foarte buna si sa eviti astfel problemele care pot sa apara din cauza obezitatii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului