Animale de companie

#inveselire pisica #pisica plictisita #pisica #animale de companie

Pisica ta este plictisita? 5 trucuri pentru a o bine-dispune

Pisica ta se plictiseste atunci cand este singura acasa? Multe pisici de interior, desi sunt ferite de pericolele lumii exterioare, nu au parte de distractiile pe care le poate oferi lumea de afara. Ele trebuie sa aiba acces la alternative, cum ar fi cele mai bune jucarii pentru pisici, cei mai buni stalpi de zgariat pisici si cele mai hranitoare puzzle pentru pisici, pentru a le mentine distractive.

 

Pisicile de interior sunt stimulate doar de ceea ce se afla in casa lor, asa ca este important sa le oferi suficiente activitati si distractii pe cat posibil. Nu numai ca ii va oferi prietenului tau felin stimularea la care tanjeste pentru a nu mai deveni deprimat si anxios, dar iti va salva si mobila de un potential comportament distructiv.

Aceste tipuri de probleme comportamentale la pisicile de interior au fost evidentiate intr-un studiu din 2017 al Universitatii din Copenhaga, asa ca, desi izolarea in interior va insemna, in general, ca vor trai mai mult si le va proteja de bolile feline, trebuie sa te asiguri ca sanatatea lor mentala nu are de suferit in acest proces.

5 trucuri pentru a-ti bine-dispune felina

Jucarii

Prima pe lista, asa cum am mentionat, sunt jucariile pentru pisici. Acestea sunt o modalitate excelenta de a descuraja plictiseala, dar pisicile sunt creaturi sirete, asa ca este esential sa gasesti jucaria potrivita pentru pisica ta. Acestea fiind spuse, chiar si atunci cand gasesti una pe care o adora, noutatea acelei jucarii poate disparea curand. De aceea, este important sa oferi pisicii tale o varietate in cutia de jucarii. De asemenea, merita sa le rotesti accesul la jucarii in timp, pentru a le mentine interesul si nu uita sa te joci cu ele cu jucariile lor pentru a le ajuta sa ramana implicate.

Ofera-le o priveliste

Pisicile adora sa priveasca lumea din confortul propriei case si vor petrece ore intregi uitandu-se pe fereastra la orice activitate care are loc afara. Asigura-te ca pisicuta ta are acces la camere cu ferestre, astfel incat sa isi poata satisface dorinta de a vedea ce se intampla in jurul locului in care locuieste.

Un studiu la care au participat 577 de pisici a aratat ca, atunci cand li se ofera acces, pisicile petrec in medie 2 ore uitandu-se pe fereastra - unele petrecand 5 ore pe zi bucurandu-se de priveliste.

Mobilier pentru pisici

Pisicile adora sa fie la inaltime si adora sa zgarie lucruri, asa ca un turn pentru pisici sau un stalp de zgariat (sau un turn pentru pisici cu un stalp de zgariat) este o investitie excelenta. Multe turnuri pentru pisici includ gauri de ascunzisuri sau elemente interactive, asa ca asigura-te ca faci cercetari pentru a-l gasi pe cel mai bun pentru pisica ta. Si exista o multime de turnuri pentru pisici care sunt concepute pentru a arata foarte bine in spatiul tau, asa ca nu iti face griji ca unul iti va strica designul interior.

Timp de joaca

Pisicile sunt cu siguranta mai putin pretentioase decat cainii, dar asta nu inseamna ca nu necesita intretinere. Cele mai multe pisici au nevoie de timp de joaca cu omul lor, de asemenea, mai ales daca pisica ta este lasata singura pentru perioade lungi de timp. Pentru a compensa acest lucru, este vital sa iti programezi ceva timp individual cu animalul de companie. Nu exista practic nicio limita in ceea ce priveste numarul de jucarii disponibile - poti obtine un stilou cu laser sau ceva la fel de simplu ca un soricel de jucarie. Sau pur si simplu ofera-i o imbratisare - pisicile se hranesc cu atentie fizica, iar acest lucru va va intari legatura si le va face sa se simta iubite.

Iesiti afara la plimbare

Iti vine sa crezi sau nu, poti scoate pisicile la plimbare folosind un ham pentru pisici. Este posibil sa trebuiasca sa dresezi mai intai pisica cu hamul, dar o modalitate rentabila de a le oferi pisicilor timp in aer liber este sa le iei un ham. Pentru a ajuta la dresarea cu hamul, pune hamul pe pisica in timp ce se afla in casa (fara lesa atasata) si las-o sa se plimbe cu el. Ofera-i multa mancare si incearca sa ramai insistent cu ea, deoarece s-ar putea sa fie putin dramatica si sa refuze sa se deplaseze in el.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului