Animale de companie

#sphynx #pisica fara par #pisica Sphynx #ingrijire Sphynx

Pisica Sphynx: 7 curiozitati despre cea mai populara si costisitoare rasa de pisici fara par

Pe cat de populara este pisica Sphynx in randul raselor fara par, pe atat de misterioasa si greu de descifrat ramane pentru multi iubitori de animale. Are un apetit ceva mai mare decat o pisica normala, este lipsita de mustati si nu este predispusa bolilor grave, iar acestea nu sunt singurele caracteristici speciale si interesante despre ea! Invata sa cunosti mai bine una dintre cele mai speciale si costisitoare rase de pisici din lume!
 

1. Desi este lipsita de blanita si nu naparleste, Sphynxul are nevoie de baita. Nu ar trebui sa fie spalat mai mult de o data pe saptamana, pentru a nu-i afecta sanatatea pielii.

 

2. Pe langa baia saptamanala, pisica Sphynx are nevoie de ingrijiri speciale ale urechilor. Acestea trebuie curatate cu atentie, la fel ca la oamenii.

 

3. Are un apetit alimentar pana la de trei ori mai mare decat o pisica normala, iar mancarea ii tine de cald, la propriu. Se pare ca surplusul nutritional ajuta la mentinerea unei temperaturi constante a corpului si la evitarea disconfortului termic. In plus, dieta ei trebuie sa contina constant carne, un aliment important pentru mentinerea in forma a felinei.

 

4. Se stie ca Sphynxul este o pisica cu un aspect neobisnuit, insa putina lume observa ca felina nu are deloc gene sau mustati.

 

5. In ciuda aspectului destul de fioros, pisica Sphynx este una dintre cele mai afectuoase feline domestice. Se afla mereu in cautarea atentiei stapanilor, dar este la fel de dornica de a oferi si ea, la randul ei, afectiune. Adora sa stea in preajma oamenilor, in special a celor care au grija de ea. Are tendinta de a se tine dupa ei, peste tot, daca are ocazia. Este foarte iubitoare, de aceea, este si atat de dorita de multi, in ciuda pretului ei destul de piperat.

 

6. Ii place sa stea in spatii bine incalzite. Daca ii observi cu atentie comportamentul, constati ca intotdeauna se relaxeaza si se asaza in zonele cele mai calduroase ale casei - langa calorifer, in bucatarie, langa semineu, cuibarite in pat etc.

 

7. Spre deosebire de alte rase de pisici cu sau fara par, Sphynxul are o conformatie speciala a labutelor, care le permite sa apuce obiecte de foarte mici dimensiuni.



Sursa foto: Thefeaturedcreature.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare